Floreasca Park a primit premiul de „Clădirea verde a anului”

Floreasca Park a obținut premiul CEEQA (Central and Eastern Real Estate Quality Award) Real Green Building of the Year, acordat de Financial Times. 

Situat în nordul orașului București, Floreasca Park este un complex de birouri de 40.000 de metri pătrați, în construcția căruia s-a acordat o atenție specială reducerii consumului de energie. Dezvoltarea ansamblului a fost coordonată de biroul de arhitectură din Praga al Chapman Taylor.

Premiul CEEQA vine în urma creșterii nivelului certificării BREEAM de la VERY GOOD la EXCELLENT, calificativ obținut la începutul lui 2014. De remarcat sunt tehnologiile ecologice ale clădirii, care includ un sistem de pompe de căldură geotermale ce reduce semnificativ consumul de energie, ceea ce le permite chiriașilor să beneficieze de o reducere semnificativă a costurilor de utilități. Floreasca Park a fost apreciat de către CEEQA Awards pentru prima dată anul trecut, atunci când i-a fost acordat premiul Office Development of the Year 2014.

„Portland Trust este încântat să fie desemnat câștigătorul acestui premiu, deoarece prin acest concept nou pe piață sunt demonstrate atât abilitățile noastre antreprenoriale, cât și angajamentul real față de sustenabilitate. Suntem extrem de mândri de această realizare și sperăm să stabilim noi standarde în industrie: acest premiu răsplătește beneficiile reale în fața celor doar de marketing. Noi nu doar susținem că suntem sustenabili, ci chiar suntem! Reducerea costurilor este mai presus de standardul pieței și acest lucru este apreciat cu adevărat ca fiind ceva diferit. Clădirea este la ora actuală complet închiriată, aceasta fiind o dovadă în plus a preocupării pentru mediu pe care construcția Floreasca Park o reflectă” , a declarat un reprezentant al Portland Trust.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...