FlixMobility deschide un nou hub de tehnologie în Nuremberg

FlixMobility a dechis un al patrulea hub de tehnologie în Nuremberg, în locația ZOLLHOF Tech – Incubator. În următoarea perioadă, echipa va lucra la dezvoltarea noului serviciu de carpooling FlixCar și va fi responsabilă de optimizarea canalelor de e-commerce.

Până la finalul anului 2020, 50 de angajați vor lucra pentru noul centru FlixTech din Nuremberg.

FlixTech este denumirea sub care operează departamentul de dezvoltare al FlixMobility, care angajează în prezent 250 de developeri IT în birourile sale din Berlin, München și Kharkiv, Ucraina.

Echipele sunt responsabile de dezvoltarea digitală a produsului și urmăresc să ofere pasagerilor FlixBus, FlixTrain și FlixBus Charter o experientă de călătorie de cea mai înaltă calitate, cu focus pe digitalizare și automatizare a proceselor.

FlixMobility pentru mobilitate digitală

FlixMobility se axează pe soluții inovatoare care au în centrul lor clientul pentru a face serviciile de mobilitate cât mai accesibile pentru pasageri. Compania dezvolă deja in-house soluții tech pentru intregrarea serviciilor Google Assistant, Amazon Alexa sau opțiuni de plată precum Google Pay și optimizează constant aplicațiile mobile și site-urile.

„Dezvoltarea din ultimii ani arată că avem un potențial imens de creștere a produselor digitale, dar și a echipelor care se află în spatele acestora. Noua echipă din Nuremberg va fi responsabilă în principal de dezvoltarea infrastructurii de la baza noului nostru serviciu de carpooling FlixCar, cât și de optimizările constante din sectorul e-commerce”, a declarat Daniel Krauss, co-fodator și CIO, FlixMobility

Nuremberg a devenit o locație ideală pentru start-upurile high tech din Germania

Nuremberg, alături de München și Bonn, împart primele poziții când vine vorba de procentul angajațiilor din domeniul IT&C în Germania. Comparativ cu anul trecut, în Nuremberg, forța de muncă din sectorul IT&C a crescut cu 4.3%.

„Fiind deja o locație high-tech recunoscută în Germania, Nuremberg oferă condițiile ideale pentru a ne extinde echipa FlixTech. M-am născut într-un orășel din apropierea Fürth și știu cât este de importantă este regiunea Nuremberg pentru industria IT”, a mai precizat Krauss.

Ce este ZOLLHOF – Tech Incubator

FlixMobility colaborează deja de câțiva ani cu ZOLLHOF – Tech Incubator.

ZOLLHOF este considerat unul dintre incubatoarele cu cea mai rapidă dezvoltare din Germania, susținând startup-urile de tehnologie în primele faze de investiție (pre-seed și seed).

Printre domeniile prioritare se numără: Internet of Things, Artificial Intelligence, Enterprise Tech, Industry 4.0 și Digital Health. Colaborarea cu FlixMobility, un jucător important din industria tech, continuă să întărească imaginea Nuremberg ca locație ideală pentru startup-urile tech.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...