FlixBus anunță intrarea pe noi piețe în 2020, la șapte ani de la înființare

  • Rețea domestică în Regatul Unit, frecvențe sporite pe rutele internaționale;
  • Autocare verzi din Estonia, Letonia și Lituania spre câteva orașe importante din Polonia;
  • Primele autocare verzi pe rute domestie în Portugalia care vor conecta 80 de orașe;
  • Curse FlixBus din Franța spre nouă orașe din Maroc, primele curse pleacă pe 18 februarie, 2020.

În data de 13 februarie 2013, primul autocar FlixBus a realizat prima cursă din München spre Erlangen, pe fondul liberalizării pieței de transport din Germania. În șapte ani, furnizorul de servicii de mobilitate a pus bazele celei mai mari rețele de autocare pe distanțe lungi. În ultimii ani, trenuri FlixTrain cât și noi produse precum FlixCar și FlixCharter au fost adăugate. Doar în 2019, FlixMobility a transportat peste 62 milioane de pasageri.

Expansiunea globală continuă și în 2020

Anul acesta, FlixBus urmează să pună bazele unor rețele domestice în UK și în Portugalia și va lansa noi conexiuni internaționale spre aceste țări. În plus, operatorul de servicii de mobilitate va începe primele curse internaționale spre Țările Baltice și va adăuga un nou continent rețelei sale verzi prin începerea curselor din Franța spre Maroc.

Mai mult, noua decadă va aduce planuri ambițioase de extindere, FlixBus va intra pe piețele din America de Sud și Asia.

Călătorii domestice în Regatul Unit

Din 2016, autocarele verzi circulă din Franța, Germani și Benelux către Regatul Unit. Prin achiziția filialei europene a Megabus, alături de liniile trans-frontaliere spre UK, FlixBus va contribui la întărirea legăturilor între Marea Britanie și Europa continentală.

În acest an, compania urmează să crească frecvențele pentru rutele internaționale din Franța, Benelux și Germania și să înceapă primele conexiuni domestice din Regatul Unit.

Țărilor Baltice intră în rețeaua FlixBus, rețea domestic în Portugalia

FlixBus a început primele conexiuni transfrontaliere în Polonia în 2016 și a pu bazele unei rețele domestice în 2017. Succesul înregistrat aici a condus la următorul oas – continuarea expansiunii în regiune. După extinderea cu success a rețelei în Ucraina în 2019, compania este pregătită să facă următorul pas.

În 2020, FlixBus își propune să conecteze Estonia, Letonia și Lituania prin intermediul conexiunilor transfrontaliere din Polonia. Expansiunea în Țările Baltice va fi coordonată de echipa din Varșovia, Polonia.

În 2017, FlixBus a început operațiunile în Portugalia și a creat o rețea internațională care conectează țara cu mai mult de 50 de destinații europene. În urma liberalizării pieței domestice de anul trecut, FlixBus a decis să lanseze o rețea domestică în 2020 și să extindă oferta conexiunilor internaționale în același timp.

Rețeaua urmează să conecteze mai mult de 80 de orașe din Portugalia. FlixBus are un birou propriu și o echipă dedicată în Lisabona.

Primele conexiuni transfrontaliere din Franța spre Maroc

Cu primele autocare programate să opereze curse începând cu data de 18 februarie, FlixBus a început să pună în vânzare bilete pentru autocarele care vor circula din Franța spre Maroc. Nouă orașe importante precum Marrakech, Rabat, Fes, Meknes, Tanger sau Casablanca vor fi direct conectate cu alte 27 de destinații din Franța.

Călătorii FlixBus vor putea călători spre Maroc din orice destinație FlixBus din Europa care are curse spre oricare dintre orașele din Franța conectate cu Maroc. Autocarele vor fi operate de CTM, un nou partner local. Anterior CTM a avut un parteneriat cu Eurolines Franța, companie achiziționată de FlixBus în mai 2019.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...