FinTech-ul britanic Ebury va utiliza tehnologia dezvoltată de Reporting Center

Elite Reporting Platform este utilizată de nouă bănci din România, două bănci din Republica Moldova și două IFN-uri românești

FinTech-ul unicorn Ebury, evaluat la peste 1 miliard de euro, a încheiat un contract cu compania românească Reporting Center pentru utilizarea platformei Elite in the Clouds, dezvoltată de aceasta.

Prin intermediul platformei, Ebury va putea realiza automatizarea raportărilor privind operațiunile de plata realizate de către instituțiile financiare non-bancare (IFN) către BNR.

Ebury oferă servicii de plăți internaționale și schimb valutar în peste 130 de valute către IMM-uri și companii de dimensiuni medii spre mari și are 32 de birouri la nivel global.

În 2019, Banca Santander, una dintre cele mai mari bănci din Spania, a achiziționat 50,1% din acțiunile companiei, în urma unei investiții de peste 400 milioane euro.

Platforma se află pe lista instituțiilor de plată care au notificat Banca Națională a României (BNR) cu privire la furnizarea de servicii de plată pe teritoriul României printr-o sucursală.

FinTech-ul britanic va utiliza platforma cloud de la Reporting Center pentru pregătirea fișierelor XML aferente raportărilor SPD270 și SPD279 solicitate de BNR.

Elite Reporting Platform este utilizată de nouă bănci din România, două bănci din Republica Moldova și două IFN-uri românești. Elite in the Clouds este varianta on-cloud adresată în special FinTech-urilor și companiilor care raportează SAF-T către ANAF.

Reporting Center estimează pentru acest an dublarea cifrei de afaceri și a profitului pe piața din România și are în vedere extinderea atât pe piața europeană, cât și în Emiratele Arabe.

Anul trecut, compania românească a avut o cifră de afaceri de 3,7 milioane lei și un profit de 2,3 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: Mastercard Fintech Express, program special pentru startup-uri

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...