Finqware are undă verde de a opera în toate țările Spațiului Economic European

Finqware, compania românească FinTech licențiată de BNR pentru a presta servicii de open banking, primește undă verde de a opera în toate țările Spațiului Economic European (29 de țări + România).

Startup-ul devine prima instituție de plată autorizată în țara noastră care poate să presteze servicii peste granițele naționale, profitând de reglementările europene care permit acest lucru.

Spre comparație, în registrele BNR sunt înregistrate peste 270 de instituții de plata din alte state care au notificat reglementatorul român de intenția de a presta servicii în piața locală, dar niciun alt jucător local care sa fi urmat procedura de notificare a altor state.

Pentru început, compania își propune sa folosească ecosistemul luxemburghez ca o poarta de intrare pe mai multe piețe din regiune (Belgia, Franța, Olanda, Germania). Finqware a fost prima companie de tehnologie care a conectat băncile din Croația și România prin open banking.

CITEȘTE ȘI: Inițierea plăților de la alte bănci se poate face și prin aplicația CEC Bank

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...