Fielmann intră pe piața slovenă prin achiziția Optika Clarus

Fielmann achiziționează o participație de 70% din Optika Clarus, adăugând astfel a 14-a piață europeană în care își desfășoară activitatea. Tranzacția va deveni efectivă din 1 septembrie 2019. Ambele părțile au convenit să păstreze condițiile financiare ale tranzacției confidenţiale.

Cu 26 de magazine optice și o cotă de piață de 30% Optika Clarus este liderul pieței din Slovenia. În cadrul Fielmann, Slovenia este țara cu cea mai mare putere de cumpărare (PIB) pe cap de locuitor: 22.000 euro.

Tihomir Krstic, fondatorul Optika Clarus, păstrează o participație de 30% din acțiunile companiei și rămâne implicat în afacere

În 2019, Optika Clarus intenționează să deschidă două noi magazine în Slovenia și să ajungă la peste 30 de magazine în toată țara.

Despre grupul Fielmann

Fielmann vinde ochelari de brand la prețuri corecte. Afacere familială listată la bursă operează 742 de magazine și servește mai mult de 24 milioane de clienți din 14 țări.

În Germania compania vinde una din două perechi de ochelari achiziționate la nivel național. Fielmann este proiectant, producător și vânzător cu amănuntul în industria optică.

Despre Optika Clarus

În 1989, Tihomir Krstic a fondat primul său magazin optic dedicat copiilor. Prin Optika Clarus se vând ochelari la modă, de înaltă calitate. Optika Clarus livrează servicii la cel mai înalt nivel pentru 250.000 de clienți în 26 magazine în toată țara.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...