Fereste Gealan Futura pentru Cartierul Solar

Gealan completează standardele înalte de eficiență ale Cartierului Solar, prin furnizarea a 13.000 mp de ferestre din gama FUTURA.

Astfel, primul ansamblu rezidențial din România dotat cu panouri solare care generează energie verde, beneficiază de avantajele unui produs unic, care integrează cele mai moderne tehnologii pentru a obține valori de casă pasivă, dar și un design elegant.

„În următorii ani, toate construcțiile vor fi obligate să respecte reglementările de mediu care să implice un consum energetic și costuri reduse, prin urmare, dezvoltarea unui asamblu „verde” precum este Cartierul Solar avea nevoie de cele mai performante ferestre, iar sistemul Futura răspunde perfect cerințelor. Suntem convinși că locuitorii celor 1,000 de apartamente din complex se vor bucura de confort sporit, siguranță, eficiență maximă și design aparte”, a declarat Aurel Vlaicu, COO Gealan România.

„Cartierul Solar, primul ansamblu rezidențial cu energie verde din România, urmărește reducerea costurilor de întreținere, fapt pentru care parteneriatul cu Gealan a decurs firesc prin echiparea cu o tâmplărie de înaltă calitate așa cum o demonstrează sistemul Futura. Izolarea termică excelentă susține conceptul nostru, iar design-ul atrăgător al profilelor respectă stilul interior și arhitectural al clădirilor”, a declarat Eugen Ionescu, Project Manager Cartierul Solar.

Gealan Futura, specificații

Specificul inovator al acestui proiect, a cărui primă etapă de construcție a fost finalizată la sfârșitul lunii iulie, constă în amplasarea panourilor fotovoltaice pe terasele blocurilor, în vederea transformării energiei luminoase în energie electrică, reducând astfel costurile de întreținere. Acest aspect este completat de ferestrele Gealan FUTURA cu geam triplu de 44 mm și adâncime de construcție a profilului de 82.5 mm, care asigură o izolare excelentă și implicit, contribuie la diminuarea cheltuielilor. În plus, cele șase camere ale profilului și garnitura mediană protejează elementele de feronerie de umezeală și totodată, asigură atingerea standardului de casă pasivă.

Pentru a respecta cerințele estetice, Gealan a furnizat profile FUTURA cu folii decor lemn în nuanța Golden Oak (stejar auriu), reușind să accentueze arhitectura elegantă a clădirii și să îmbine aspectul natural cu avantajele ferestrelor moderne. Totodată, fațada clădirii este pusă în valoare de accesoriile Gealan – mânere și balamale cu finisaje de bronz, precum și de glafurile maro.

Gealan FUTURA oferă posibilitatea de a construi cu profile standard și cu rigidizări din oțel de 2 mm, elemente de ferestre pentru case pasive și în varianta colorată. Profilele FUTURA integrează tehnologii inovatoare, dintre care se remarcă Vitrajul Static Uscat – STV (Safe Techonolgy), Izolarea Intensivă Integrată – IKD (Warm Technology), precum și tehnologia specială pentru suprafețe colorate – acrylcolor. Îmbinarea acestor inovații contribuie la atingerea unor valori Uf unice pe piață, de 0,89 W/m2K, care confirmă excelentele proprietăți termoizolante de bază. Și din punct de vedere al rezistenței anti-efracție profilele FUTURA răspund celor mai ridicate cerințe, fiind încadrate în clasa RC2 de securitate.

Gealan va furniza profile FUTURA pentru toate cele 14 blocuri ale Cartierului Solar, mai exact pentru un număr total de 1,000 de apartamente. Locuitorii primelor patru blocuri finalizate se pot bucura încă din această vară de avantajele ferestrelor performante, urmând ca faza a doua a proiectului să fie finalizată în iunie 2017, iar întregul proiect are ca termen de finalizare luna decembrie 2018.

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...