Femeile reprezintă 17% din totalul investitorilor din România

În România se regăsește și cel mai mare procent de femei care investesc în crypto - 12% din totalul investitorilor

Trending

Cel mai mare procent de femei în rândul investitorilor în acțiuni se află în România, unde constituie până la 17% din totalul celor care dețin acțiuni în portofoliu, reiese dintr-un studiu realizat de XTB.

Următoarele țări în clasament sunt Polonia, Portugalia și Italia cu circa 10% femei din totalul investitorilor. Cel mai mic număr de femei printre deținătorii de acțiuni se găsește în Cehia (3%) și în Slovacia (2%).

România este, de departe, țara cu cea mai mare pondere de investitori în acțiuni, comparativ cu alte țări europene. Circa 71% dintre investitorii români preferă acțiunile.

Investitorul tipic la bursă este un bărbat de 36 de ani care preferă să cumpere acțiuni ale companiilor listate la bursa de pe piața din țara sa de origine.

De obicei, acesta efectuează, în medie, 17 tranzacții de cumpărare sau vânzare de acțiuni pe cursul anului și folosește aplicația mobilă pentru tranzacționare.

Pe plan local, investitorii prezenți la bursa din București au devenit mult mai activi în perioada ianuarie-iunie din acest an și au introdus cu 56,8% mai multe ordine de vânzare-cumpărare, realizând peste 824.000 de tranzacții.

Ce acțiuni aleg investitorii români?

Datele XTB arată că investitorii în acțiuni aleg, cel mai adesea, companii listate la bursa națională. Acestea ocupă poziții de top pe lista celor mai populare acțiuni ale companiilor din majoritatea țărilor.

În cazul pieței românești, cele mai populare companii printre clienții XTB au fost Palantir Technologies (PLTR.US), UiPath (PATH.US) și Advanced Micro Devices (AMD.US).

După cum arată datele despre clienții XTB, 56% dintre investitori cumpără sau vând acțiuni folosind aplicația xStation disponibilă pe dispozitivele mobile iOS și Android.

CITEȘTE ȘI: Raiffeisen Global Equity, fond de investiții în companii sustenabile

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești