Femeile dezvoltă un titru mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbații, după vaccinare

Dor 0,31% dintre persoanele vaccinate nu au avut un răspuns imun postvaccinal la 7 zile după rapel

Rezultatele preliminare ale unui studiu realizat pe persoane vaccinate anti Covid-19 arată că răspunsul imun este mai amplu la persoanele care au trecut deja prin boală.

Astfel, 90% dintre persoanele care au declarat că nu au trecut anterior prin boală au nivelul anticorpilor mai mic decât pragul de 7.000 U/ml.

Mai mult, 80% dintre persoanele care știu că au trecut prin infecție au înregistrat o valoare mai mare de 7.000 U/ml.

Titrul de anticorpi poate să fie un indiciu al unei infecții anterioare cu SARS-CoV-2 pentru pacienții asimptomatici.

Astfel, un titru de peste 7.000 U/ml poate indica o posibilă infecție anterioară cu SARS-CoV-2.

După debutul primei etape de vaccinare, Regina Maria a înrolat în acest studiu un lot de 313 persoane vaccinate cu serul Pfizer, dintre care 259 (82,7%) femei.

Dintr-un total de 313 persoane vaccinate, într-un singur caz (0,31%) s-a observat absența răspunsului imun postvaccinal evaluat la 7 zile după rapel.

Măsurarea titrului de anticorpi s-a realizat la o săptămână după a doua doză de vaccin, urmând ca titrul de anticorpi să fie reevaluat la un interval de 3 și respectiv 6 luni postvaccinare.

Persoanele peste 50 de ani, care au fost infectate anterior, au un titru mediu al anticorpilor mai mare

Persoanele cu vârsta peste 50 de ani care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 prezintă un titru mediu al anticorpilor dobândiți post-vaccinare semnificativ mai mare decât cel al persoanelor care nu au trecut prin boală.

Studiul Regina Maria referitor la răspunsul imun dobândit natural de foștii pacienți COVID-19, lansat în vara anului 2020, evidențiase deja un nivel mai ridicat al titrului de anticorpi pentru persoanele din această  grupă de vârstă.

Femeile, nivel mai ridicat de protecție post-vaccinală

Titrul mediu al anticorpilor este semnificativ mai mare în cazul persoanelor vaccinate de sex feminin, fiind cu 44% mai mare în cazul celor care au trecut anterior prin boală, comparativ cu bărbații care au fost anterior infectați.

În sublotul persoanelor care nu au trecut anterior prin boală, la sexul feminin s-a înregistrat un titru mediu al anticorpilor postvaccinali cu 12% mai mare  față de cel observat la bărbați.

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...