Farmec va reloca producția într-o fabrică nouă la Apahida, județul Cluj

Noua unitate va permite eficientizarea proceselor de producție și creșterea capacității cu până la 100%

Producătorul român de cosmetice Farmec intenționează să construiască o nouă unitate de producție în comuna Apahida, o investiție totală de peste 40 de milioane euro.

24 milioane de euro vor fi investiți în construirea de la zero a unui centru de producție cu o suprafață construită de 17.700 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

În prezent, cea mai mare parte a producției Farmec este concentrată în Cluj-Napoca, pe strada Henri Barbusse nr. 16, locație care va rămâne în viitor doar pentru birouri.

O parte dintre produse, printre care și gama de deodorante, sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida, locație unde compania își propune relocarea întregii producții.

Pentru finanțarea parțială a costurilor legate de înființarea fabricii, Farmec a demarat demersurile pentru obținerea unui ajutor individual din partea statului român.

Construcția noii unități este estimată să înceapă anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani. Investiția va genera creșterea capacității de producție cu până la 100% și va aduce 100 noi locuri de muncă.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Farmec a demarat producția de biocide

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...