All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți | 13 aprilie | 2021
-PUBLICITATE-

Facebook a șters conținutul media și blocat distribuția de știri în Australia

Facebook a blocat distribuția știrilor în platformă și a șters tot conținutul paginilor mass media. Este ultima acțiune în războiul pe care giganții tech îl au cu guvernul australian.

Printre paginile al căror conținut a fost șters de Facebook se numără cea a televiziunii de stat, ale principalelor ziare din Australia, dar și paginile edițiilor locale ale publicațiilor britanice The Guardian sau Daily Mail.

Mai mult, nici utilizatorii obișnuiți nu mai pot distribui știri.

Acțiunea Facebook vine în contextul în care guvernul australian vrea să adopte o lege prin care va obliga giganții tech să plătească publisherii pentru conținutul distribuit.

O lege similară există și în Marea Britanie, Facebook fiind obligată să plătească milioane de lire sterline pentru a distribui content media „licențiat” realizat de marile publicații locale.

#DeleteFacebook

Decizia Facebook a atras un val de furie pe alte rețele sociale, în special Twitter, unde tag-ul #DeleteFacebook a devenit viral.

Daily Mail scrie că atitudinea Facebook a atras un val de critici și din SUA, cea mai proemintă remarcă fiind a președintelui comisiei antitrust, David Cicilline, care a spus că „Facebook nu este compatibil cu democrația”.

Primul ministru australian Scott Morrison a fost și mai dur. „Amenințarea de pune o țară întreagă în genunchi pentru a fi de acord cu termenii Facebook este un exemplu clar de monopol”, a spus Morrison pentru Daily Mail.

- PUBLICITATE -