Fabrica Etex Turceni a ajuns la cinci ani de activitate

Etex Turceni cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două ori mai mare, în 2019 față de 2015, în timp ce ponderea exporturilor din cifra de afaceri s-a dublat.

Anul acesta se împlinesc cinci ani de când producătorul și furnizorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România) a deschis cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România la Turceni, județul Gorj.

Construcția fabricii a fost realizată în urma unei investiții inițiale de 50 de milioane de euro, la care s-au adăugat, pe parcursul ultimilor patru ani, investiții de peste 2 milioane de euro în creșterea performanței industriale a fabricii.

Prin deschiderea unității de producție de la Turceni, compania s-a transformat în hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex, exportând în 11 țări din regiune.

Astfel, în cei 5 ani, plăcile de gips-carton fabricate în județul Gorj au contribuit la creșterea ponderii exporturilor companiei, de la 20% din cifra de afaceri în 2015, la 45% în prezent.

De la începerea operațiunilor de producție în 2015, fabrica de la Turceni a produs peste 100 de milioane de metri pătrați de gips-carton. În acest interval, unitatea de producție a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a Etex Buidling Performance de la 28 milioane de euro în 2015, la 48 milioane de euro în 2019.

Fabrica Etex (Siniat) Turceni este prima din România care folosește gipsul de înaltă puritate rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică pe cărbune, care altfel ar fi fost eliminat fără a putea fi valorificat.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...