Fabrica de mobilă CEGIM a investit 750.000 de euro în 2019

Compania CEGIM a realizat anul trecut investiții de peste 750.000 de euro, din care 120.000 de euro în showroom-ul de prezentare deschis în luna decembrie și care și-a reluat activitatea în această lună.

Producătorul de mobilier destinat industriei HoReCa, exportă lunar 3.000 de scaune către piețele de profil din Statele Unite și Canada.

De altfel, principala piață de desfacere a mobilierului produs pe platforma de 3.500 de metri pătrați de la Vâlcea o reprezintă SUA și Canada, unde ajunge 60% din producția fabricii, în timp ce comenzile din zona intracomunitară ajung la numai 4%.

În ultimii doi ani, produsele CEGIM au început să fie din ce în ce mai solicitate și pe piața internă, 36% din totalul comenzilor fiind către clienți locali.

Pentru a face față nevoilor pieței, compania a investit continuu în tehnologie de ultimă generație și în mașini automate de prelucrare a lemnului, accesând de-a lungul timpului cinci proiecte din fonduri europene nerambursabile.

Capacitatea de producție este 5.000 de scaune pe lună, iar termenul de livrare a unei comenzi este între 2 și 4 săptămâni. 

Anul trecut, compania CEGIM a avut o cifră de afaceri de peste 1,65 milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2018, și un număr de 49 de angajați.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...