All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 2 decembrie | 2020
-1.1 C
București

Fabrica de 93 milioane de euro la Lehliu

sursa foto: observatorcl.info

Compania Prio Foods, din grupul portughez Martifer, va deschide azi la Lehliu, judeţul Călăraşi, o fabrică de extracţie a uleiului din seminţe, în urma unei investiţii greenfield de 93 de milioane de euro.

- PUBLICITATE -

 

Evenimentul dă startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum. Fabrica are în componenţă 15 silozuri verticale, cu o capacitate de stocare individuală de 10.000 metri cubi, 2 laboratoare de analiză şi procesare a seminţelor şi deţine în prezent 90 de angajaţi, compania intenţionând să crească numărul acestora la 200.

 

Unitatea are o capacitate de producţie de 316.000 tone ulei şi 340.000 tone şrot, volume atinse la un ritm al activităţii de 8.000 de ore pe an.

 

“Am început operaţiunile la Lehliu în 2005 prin fabrica de producţie biodiesel şi credem în continuare în potenţialul acestei zone, România fiind un punct strategic de dezvoltare pentru compania noastră şi un centru regional de competenţă”, a declarat în comunicat preşedintele Consiliului de Administraţie al Prio Foods, Carlos Martins.

 

Prio Foods are operaţiuni de producţie şi distribuţie de produse agricole, industriale şi servicii, făcând parte din grupul Martifer.

- PUBLICITATE -