Extinderea parcului industrial Tetarom I este aproape la final

Lucrările de extindere a Parcului Industrial Tetarom I se apropie de final, stadiul fizic de realizare a acestora fiind de cca. 96%. 

‘În perioada imediat următoare vom da în funcțiune facilitățile edificate prin intermediul proiectului, respectiv clădirea de birouri, cele două hale de producție și depozitare precum și imobilul administrativ. Vor avea astfel de câștigat atât agenții economici interesați să se stabilească în Tetarom I și viitori lor angajați, absolvenți ai universităților clujene, cât și economia locală, în ansamblu’ a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Lucrările de modernizare și extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial TETAROM I au fost realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA și S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA din care finanțarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, tinerilor absolvenți ai universităților clujene li se oferă tot mai multe șanse pe piața muncii, prin absorbirea lor de către firmele noilor investitori.

Prin dezvoltarea și extinderea parcului industrial Tetarom I, Consiliul Județean Cluj își propune extinderea activității în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să vină în sprijinul atât al dezvoltării activității economice a IMM-urilor autohtone, cât și cu potențial de atragere de investiții străine, care să folosească resursa materială și umană din regiune. În acest moment, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafață de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă.

În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncțională care cuprinde 1700 mp spații de birouri și 3.200 mp de spații de producție, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spații de birouri și un Centru de afaceri.

În prezent, în Tetarom I își desfășoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investițiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...