All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă, 17 aprilie, 2021
-PUBLICITATE-

EXCLUSIV: Unde se deschid primele magazine Lidl din Romania

Reţeaua de magazine de hard-discount Lidl, parte din concernul german Lidl & Schwarz Co & KG, care numără peste 20000 de magazine în 20 de ţări din Europa, a cumparat in anii trecuti zeci de terenuri in toata tara. Property Buzz iti spune unde vor fi deschise primele magazine.

Bucuresti (update)

Lidl a cumparat un teren de la Pepsi Americas, situat chiar la limita cartierelor Ferentari si Rahova, in imediata vecinatate a unui alt magazin de discount operat de Penny Market (in Nasaud Shopping Center). Valoarea tranzactiei pentru terenul de 11.000 mp, situat pe str Doina din sectorul 5, a fost de 3,2 milioane de euro.

Cel de-al doilea supermarket al companiei germane, aproape finalizat, se afla in capatul strazii Moinesti, la intersectia cu Bd Timisoara, din sectorul 6.

Al treilea magazin din Bucuresti va fi deschis, conform arhitectului sef al sectorului 3, in cartierul Titan, zona Barajul Dunarii.

Muntenia si Dobrogea

Ploiesti

Constructia magazinului Lidl a inceput, santierul fiind situat pe Sos. Vestului, in apropierea fabricii Unilever.  Conform autorizatiei de constructie eliberata de Primaria Ploiesti valoarea lucrarii este de 1,13 milioane de lei.

Pitesti

A inceput constructia magazinului Lidl de pe Bd Balcescu, nr.165.

Mangalia

Lidl a cumparat recent un teren in incinta fostului depozit Petrom SA, situat pe Sos Constantei.

Oltenia

Slatina (update)

Lidl a inceput constructia magazinului din Slatina, situat chiar pe principala artera comerciala a orasului, Bd AI Cuza, in incinta fostei fabrici de lactate (Oltina) si in spatele Politiei Circulatie Olt. Valoarea constructiei, conform autorizatiei emise de Primaria Slatina, este estimata la 1,75 milioane de lei. De remarcat este faptul ca vis-a-vis, la intersectia AI Cuza cu Bd Ecaterina Teodoroiu, se afla un magazin Profi. Conform unei autorizatii de constructie emise de Primaria Slatina in noiembrie 2010, Lidl va construi langa supermarket o brutarie.

Craiova

Lidl a inceput constructia magazinului din cartierul Craiovita Noua. Situat in Parcul Cornitoiu, magazinul va avea 1739 mp.

Targu Jiu

Lucrarile de amenajare a supermarket-ului Lidl din bulevardul Ecaterina Teodoroiu, construit în locul fostei fabrici de caramida, sunt în plina desfasurare. Suprafata initiala a magazinului era de 1426 mp, dar compania germana a solicitat primariei o noua autorizatie de construire pentru un spatiu de vanzare de 1800 mp. Magazinul va beneficia si de 113 locuri de parcare, iar valoarea constructiei este estimata la 2,5 milioane de lei.

Ramnicu Valcea

Lidl a achizitionat de la patru proprietari un teren de 6700 mp in zona Ostroveni Sud, cu iesire la Bd Dem Radulescu. In momentul in care va fi finalizat magazinul va beneficia de 95 de locuri de parcare.

UPDATE – Dragasani

In municipiul din sudul judetului Valcea magazinul Lidl se construieste pe strada Tudor Vladimirescu in zona Autogara, la o suta de metri distanta de magazinul Penny Market.

Banat

Arad

In Arad, Lidl are prevazute doua magazine, unul pe Calea Timisorii nr.3 din cartierul Aradul Nou cu o suprafata de 1747 mp si 109 locuri de parcare.

Cel de-al doilea este situat pe Calea Aurel Vlaicu nr.139-151 si va avea o suprafata de 1286 mp si o parcare de 116 locuri.

Timisoara

Magazinul Lidl din Timisoara va fi construit pe Calea Martirilor nr.98 la intersectia cu Str Mures. Magazinul va avea 1270 mp si un numar de 107 locuri de parcare.

Transilvania

Oradea

Magazinul este plasat vis-a-vis de concurentul Penny Market, pe locul fostei fabrici ExMob. Magazinul va avea 1522 mp si 98 de locuri de parcare. Interesant este faptul ca Lidl a donat 890 mp din terenul cumparat in urma cu cativa ani pentru constructia unei noi artere care sa lege str Onestilor de Tudor Vladimirescu si care va ajuta la decongestionarea traficului rutier in zona.

Bistrita

La Bistrita, magazinul Lidl se va construi pe Calea Moldovei, in apropiere de Unicarm. Suprafata totala a terenului este de 4557 mp.

Cluj

In Cluj operatorul Plus Discount a cumparat un teren situat pe Calea Baciului. Chiar daca lucrarile nu au inceput se pare ca acolo se va construi primul Lidl din municipiu.

Turda

La Turda Lidl se va ridica pe locul fostei benzinarii Baril de pe Calea Victoriei nr.33, pe un teren cu o suprafata totala de 5974 mp.

Baia Mare

Spatiul comercial Lidl va fi situat pe str Cosmonautilor, iar suprafata construita va fi de circa 1800 mp.

Zalau

Magazinul va fi ridicat pe locul fostului garaj al partidului pe Bd Mihai Viteazul nr. 63. Va avea o suprafata de circa 1500 mp si 127 de locuri de parcare.

Sibiu

La Sibiu supermarketul va fi construit in cartierul Hipodrom din Selimbar, in apropierea viitorului Zephir Residence Park. Suprafata magazinului va fi de 1449 mp si va avea circa 100 de locuri de parcare.

Medias

Fosta fabrica de paine de pe Sos. Sibiului nr. 10 este locatia cumparata de Lidl in Medias.

Miercurea Ciuc

Magazinul va fi construit pe str. Lunca Mare.

Moldova

Onesti

Lidl a achizionat fosta fabrica de sticla din localitate. In luna octombrie 2010 a primit in concesiune de la primarie un teren de aproximativ 200 mp pentru extinderea parcarii.

Moinesti

Magazinul este in constructie pe str. Capitan Zaganescu, in imediata vecinatate a competitorului Penny Market. Suprafata construita va fi de 1453 mp, iar valoarea este estimata la 1,8 milioane de lei.

Galati

Lidl a cumparat la Galati un teren de circa 4700 mp pe str. Dragalina nr.1, in imediata apropiere a unitatii militare. Magazinul va avea 1516 mp si 91 de locuri de parcare.

Iasi

Cartierul iesean Nicolina va beneficia de un magazin Lidl, amplasat chiar in fata Spitalului de Recuperare.

Suceava

Sucevenii vor avea la dispoziţie doua supermarketuri Lidl din care sa isi faca cumparaturile. Primul magazin va fi construit in cartierul Obcini, zona Maraton, cu o suprafata de 1456 mp.

Al doilea magazin va fi construit in zona Burdujeni, la intrarea in Suceava dinspre Botosani. Lidl detine in zona un teren de 6200 mp, care a fost deja pregatit si imprejmuit pentru inceperea lucrarilor.

Radauti

Lidl a achizitionat recent un teren in localitate.

Botosani

Constructia unui magazin Lidl este sub semnul intrebarii. Se pare ca nemtii s-au interesat de un teren situat pe Calea Nationala nr.64, teren care intre timp a intrat in posesia municipalitatii.

Pascani

Magazinul Lidl se va construi pe un teren situat intre cladirea Sc Siretul SA si Retrom SA Pascani.

Focsani

Lidl a preluat recent autogara Focsani, care a si fost demolata intre timp pentru a se incepe organizarea de santier.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI