EVOLOR va investi 3 milioane de euro pentru achiziția și tehnologizarea fabricii Chempro

EVOLOR, companie din industria romaneasca de productie de vopsele si lacuri, a achizitionat fosta fabrica de vopsele Chempro in care va investi peste 3 milioane de euro in tehnologizare.

Compania va moderniza si va operationaliza un spatiu de 3776 metri patrati, pentru a gazdui noi capacitati de productie, logistice si administrative. Fabrica Chempro este localizata pe platforma Oltchim Ramnicu Valcea.

La nivel national, EVOLOR ocupa locul 7 in topul producatorilor de lacuri, vopsele, adezivi si mortare, dupa volumul de business. In primul semestru al acestui an, a inregistrat o cifra de afaceri de 49 milioane lei, in crestere cu 32,5% fata de perioada similara din 2022.

Parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din decembrie 2021, EVOLOR estimeaza o crestere de 53% a cifrei de afaceri din momentul preluarii si rezultatele din 2023.

Cifra de afaceri aferenta anului preluarii, 2021, este de 64 milioane lei, iar pana la finalul lui 2023, compania tinteste un volum de business de 98 milioane lei.

Produsele EVOLOR sunt comercializate la nivel național, fiind disponibile în marile lanțuri de magazine de tipul „Do it yourself” (DIY), iar din 2023 produsele ajung și pe pietele din Republica Moldova si Israel.

CITEȘTE ȘI: Policolor începe construcția unei noi fabrici de vopsele în București

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...