All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

-PUBLICITATE-

Evergent Investments își schimbă simbolul bursier din SIF2 în EVER

Evergent Investments își modifică simbolul bursier din SIF2 în EVER, începând cu 29 martie 2021, ca parte a procesului de rebranding al companiei.

La finalul ședinței bursiere de miercuri, 24 martie, Evergent Investments avea o capitalizare bursieră de 1,4 miliarde lei (aproape 290 milioane euro).

Acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare în ședințele bursiere de joi și vineri (25 și 26 martie), pentru schimbarea simbolului bursier din SIF2 în EVER.

Astăzi, 29 martie, au fost realizate primele tranzacții cu simbolul EVER.

Simbolul SIF2 a fost delistat, dar datele de tip istoric de tranzacționare se vor menține pe acest simbol, pe pagina de web a Bursei de Valori București.

În ultimii 10 ani, compania a generat pentru acționari o rată medie de apreciere a valorii investiției de 13,2% anual, compusă din dividende încasate și creștere de active.

Prețul EVER (SIF2) a evoluat cu 27,92% peste indicele de referință al pieței locale de capital BET, de asemenea a avut o creștere cu 19,37% peste indicele sectorial BET-FI, în ultimii cinci ani.

Conform situațiilor financiare publicate, Evergent Investments SA a încheiat anul 2020 cu o poziție financiară solidă.

Rezultatul net de 56,08 milioane lei, format din profit net și câștig net reflectat în rezultatul reportat, este cu 44% mai mare decât cel bugetat.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI