Evenimente de implicare comunitară la Giurgiu

Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum și Organizația Bene Merenti au realizat, la Giurgiu, două evenimente de implicare comunitară.09

Primul, dedicat funcționarilor publici, s-a desfășurat în Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Giurgiu și s-a bucurat de prezența viceprimarului Municipiului Giurgiu, domnul Alexandru Vladu, a mai multor directori executivi din cadrul primăriei şi ai instituţiilor subordonate acesteia, precum şi angajaţi din cadrul administrației publice locale.

Cel de-al doilea eveniment, organizat la Restaurant Koroma, la care au participat aproape 30 de persoane, s-a desfășurat sub forma unei cafenele publice. Participanții au identificat ce le place, ce nu le place și ce pot schimba la orașul și comunitatea în care locuiesc.

Împărțiți în trei grupe de lucru, giurgiuvenii au identificat ca puncte forte ale orașului lor așezarea geografică, portul, istoria locului, parcurile și monumentele și ar vrea locuri de joacă pentru copii, mai multă curățenie pe stradă și în cartiere, restaurarea grădinii de vară, a turnului cu ceas și redeschiderea cinematografului din oraș.

Cum scopul proiectului este de a încuraja inițiativa cetățenească, participanții la cafeneau au propus și o serie de acțiuni prin care se pot rezolva problemele, începând cu creșterea gradului de implicare voluntară al cetățenilor, creșterea gradului de educație civică al acestora, mobilizarea asociațiilor de locatari sau accesarea de fonduri europene.

Au participat la cafeneaua publică atât reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai mediului asociativ din Giurgiu, cât și cetățeni din diverse categorii sociale și profesionale: antreprenori locali, profesori, elevi, pensionari.

Proiectul „Idei pentru comunitate”, finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România, are la bază conceptul inovator de Community-led Local Development – CLLD, respectiv dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

Proiectul își propune să stimuleze implicarea cetățenilor, a ONG-urilor și a reprezentanților mediului privat în procesul decizional de la nivelul județului Giurgiu. Acest scop va fi atins prin creșterea capacității de dialog structurat, iar două grupuri de inițiativă civică vor fi responsabilizate în vederea implementării măsurilor de acțiune pentru două strategii de dezvoltare comunitară locală.

- Publicitate -

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...

De ce surfingul este potrivit pentru copii: o aventură sănătoasă și educativă

Surfingul este o activitate captivantă și plină de adrenalină care a câștigat popularitate în rândul copiilor și părinților deopotrivă....