European Energy are în dezvoltare 935 MW de proiecte de energie regenerabilă în România

European Energy își continuă extinderea activităților în România, având în curs de dezvoltare 935 MW în proiecte de energie regenerabilă, dintre care 810 MW în parcuri solare și 125 MW în parcuri eoliene.

Primul proiect de parc solar de 20 MW este gata pentru a fi construit, construcția acestuia fiind programată să înceapă în 2023. Compania a primit, de asemenea, aprobarea de conectare la rețea pentru un alt proiect de 125 MW, care este în curs de desfășurare.

European Energy are 10 proiecte locale în curs de dezvoltare în România: nouă în energie fotovoltaică și unul eolian. Planul companiei este de a folosi energia regenerabilă pentru a alimenta tehnologiile Power-to-X, cum ar fi hidrogenul verde și e-metanolul.

În următorii ani, compania își propune să devină unul dintre jucătorii importanți pe piața din România în ceea ce privește energia regenerabilă, dar și să fie printre companiile care vor juca un rol important pe piața locală eoliană Offshore și Power-to-X.

European Energy a făcut deja pași în lumea tehnologiei Power-to-X, începând să dezvolte proiecte Power-to-X în Danemarca, folosind electricitatea din centralele solare și eoliene, ca sursă de energie fără CO2.

România, piață importantă în energia verde

România este văzută ca o piață cu creștere rapidă a energiei eoliene în regiunea Europei de Sud-Est și ar putea adăuga încă peste 2 GW în parcuri eoliene până în 2030.

În prezent, țara noastră are aproximativ 3 GW în parcuri eoliene și aproape 1,5 GW în parcuri solare, conform datelor Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile (IRENA) de la finalul anului 2021.

Potrivit, Planului Național Integrat pentru Energie și Climă, până în 2030, în România ar putea fi construite peste 3,5 GW de noi capacități solare. Este posibil ca obiective și mai ambițioase să fie stabilite în noua Strategie Energetică a României, aflată în prezent în dezvoltare.

CITEȘTE ȘI: Oracle vrea să-și alimenteze operațiunile globale cu energie regenerabilă

- Publicitate -

Sibiu și Brașov, cele mai apreciate orașe din România. Tulcea, Călărași, Ploiești sunt la polul opus

Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de...

1 din 2 români au probleme cu acoperirea cheltuielilor de bază

Pentru 1 din 2 români cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situația personală, conform studiului...