Europa trage obloanele! Ce restricții au adoptat țările pentru a opri Omicron

Europa se confruntă din nou cu un val de infectări Covid-19, provocate în special de varianta Omicron a coronavirusului.

În încercarea de a limita răspândirea majoritatea statelor europene au luat măsuri drastice fără a mai ține cont de rata ridicată de vaccinare.

Ca de obicei, România acționează invers logicii, iar pentru sărbătorile de iarnă au fost relaxate o serie de măsuri. Efectele deciziei se vor vedea curând.


GERMANIA | Întâlnirile private au fost limitate la maxim 10 persoane, iar meciurile de fotbal și alte evenimente sportive se vor desfășura fără spectatori. Nevaccinații au parte de restricții și mai severe.

PORTUGALIA | Telemunca a devenit obligatorie, pentru a participa la evenimente sau a intra în instituții publice este necesar un test negativ, iar evenimentele de Anul Nou au fost restricționate.

MAREA BRITANIE | A fost accelerată vaccinarea cu doza booster, iar certificatele COVID au devenit obligatorii pentru evenimentele publice.

FRANȚA | A început un program de vaccinare anti Covid-19 a copiilor, certificatele COVID nu mai sunt valabile din ianuarie fără doza booster iar evenimentele de Anul Nou din Paris au fost anulate.

OLANDA | A fost instituit un lockdown la nivel național, toate unitățile care lucrează cu publicul se închid la ora 17:00 (inclusiv restaurantele și barurile), iar evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori.

DANEMARCA | Guvernul intenționează să închidă locațiile care organizează evenimente, telemunca este recomandată pentru toată lumea, iar concertele cu peste 50 de spectatori au fost interzise.

SPANIA | Masca a devenit obligatorie și în aer liber, armata va ajuta la organizarea de centre de vaccinare, iar testele vor fi disponibile în cantități mari în farmacii.

BELGIA | Sălile de evenimente, cum ar fi cinematografele, s-au închis, dar muzeele, sălile de fitness și bibliotecile au rămas în continuare deschise.

ITALIA | Masca a devenit obligatorie în aer liber, pentru interior fiind obligatorii măștile FFP2, iar certificatul COVID va avea valabilitate de doar șase luni. Măsura se aplică din 1 februarie 2022.

CITEŞTE ŞI: Carantina din Austria s-a terminat. Urmează vaccinarea obligatorie

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...