eToro: Românii preferă investițiile în tehnologie și energie

Investitorii români individuali sunt mai predispuși să investească în acțiuni și în criptoactive în următoarele 12 luni, potrivit unui sondaj eToro.

În ce privește oportunitățile bursiere pe termen scurt, investitorii români consideră că tehnologia și energia vor reprezenta cele mai bune investiții în următoarele trei luni.

În România, 46% dintre respondenții unui sondaj Retail investor Beat au indicat ca intenție de investiții acțiunile, în timp ce 47% au indicat criptoactivele.

Intenția românilor de a investi în criptoactive este cea mai mare din grupul intervievat, urmată de investitorii polonezi cu 45% și de cei cehi cu 35%.

La polul opus se află investitorii din Danemarca și Australia, cu doar 13% și, respectiv, 16%. Intenția medie de a investi în criptoactive este de 27%.

În ceea ce privește acțiunile, australienii (69%) și americani (65%) sunt cei mai predispuși să investească în acest activ în următoarele 12 luni.

Media sondajului este de 53%, investitorii polonezi (36%) fiind cei care au cea mai mică intenție de a investi în acțiuni, urmați de români cu 46%.

Românii se laudă că înțeleg cum funcționează criptomonedele

Doar 6% dintre investitorii din România intervievați au declarat că nu înțeleg bitcoin, cifra ajungând la 10% în cazul celor cu vârsta de peste 55 de ani.

Românii sunt pasionați de tehnologie, 53% dintre ei considerând acest domeniu ca fiind unul care va oferi cele mai bune oportunități de investiții în următoarele trei luni.

Următorul domeniu este cel al energiei (petrol și gaze), 37% dintre români manifestându-și interesul pentru acest sector.

Printre preferințe, urmează sănătatea, telecomunicațiile și serviciile financiare.

Care este interesul pentru obligațiuni

Interesant este că, atunci când vine vorba de obligațiuni, instrumente cu venit fix, 54% dintre italieni declară că este probabil să investească în acestea, urmați de 39% dintre francezi.

Cifra medie a sondajului este de 32%. Australienii și danezii manifestă cel mai scăzut interes pentru acest instrument, doar 12% dintre australieni și 23% dintre danezi declarând că vor investi probabil în aceste instrumente.

Doar 28% dintre români consideră acest instrument ca făcând parte din strategia lor de investiții în următoarele 12 luni.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...