Etex Building Performance, cifră de afaceri de 180 milioane lei în acest an

Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi și tencuieli Etex Building Performance, a înregistrat, o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, similară afacerilor obținute în primele nouă luni din 2019.

Pe parcursul anului 2019, Etex Building Performance a adăugat în portofoliu noi produse pe bază de ipsos, datorită finalizării procesului de modernizare a fabricii de gleturi și tencuieli de la Aghireșu, în care compania a investit 4 milioane de euro.

Planurile de dezvoltare includ în continuare investiția de 5-6 milioane de euro într-o instalație de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru asigurarea continuității materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni.

Aproape jumătate din producția fabricilor Etex din România merge către export în 11 țări, compania fiind unul dintre furnizorii importanți pentru proiectele comerciale și logistice mari din Serbia, Grecia sau Bulgaria.

În România Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu.

Cele două unități de producție și-au continuat operațiunile fără oprire pe tot parcursul acestui an.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...