All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 17 ianuarie | 2021
-2.9 C
București

Etex Building Performance, cifră de afaceri de 180 milioane lei în acest an

Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi și tencuieli Etex Building Performance, a înregistrat, o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, similară afacerilor obținute în primele nouă luni din 2019.

Pe parcursul anului 2019, Etex Building Performance a adăugat în portofoliu noi produse pe bază de ipsos, datorită finalizării procesului de modernizare a fabricii de gleturi și tencuieli de la Aghireșu, în care compania a investit 4 milioane de euro.

Planurile de dezvoltare includ în continuare investiția de 5-6 milioane de euro într-o instalație de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru asigurarea continuității materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni.

Aproape jumătate din producția fabricilor Etex din România merge către export în 11 țări, compania fiind unul dintre furnizorii importanți pentru proiectele comerciale și logistice mari din Serbia, Grecia sau Bulgaria.

În România Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu.

Cele două unități de producție și-au continuat operațiunile fără oprire pe tot parcursul acestui an.

- PUBLICITATE -