Estul si vestul sunt cele mai cautate zone rezidentiale din Bucuresti

Cu preţuri între 36.000 euro pentru o garsonieră şi 87.000 pentru patru camere, cartierele Titan, Dristor şi Drumul Taberei conduc în topul Imopedia.

La polul opus se află zonele Unirii şi Ion Mihalache (fost 1 Mai), unde pe o locuinţă cu patru camere se cer între 120.000 şi 192.000 euro.

In luarea deciziei cântăreşte greu accesibilitatea mijloacelor de transport în comun, existenţa mall-urilor şi a spaţiilor verzi

Criza financiară, pe de o parte, şi costurile mari de întreţinere, pe de alta, determină tot mai mulţi proprietari de apartamente din Capitală să lase din preţ la vânzare. Ţinând cont de „facilităţile” zonei, cei care renunţă la locuinţele lor de la bloc cer între 36.000 şi 60.000 euro pentru o garsonieră şi între 83.000 şi 192.000 pentru patru camere.
Potrivit unui top al celor mai căutate zone din Bucureşti, efectuat de Imopedia, cartierele Titan, Dristor şi Drumul Taberei se află pe primele locuri, urmate fiind de cartierele Militari, Berceni, Iancului, Tineretului, Unirii, Ion Mihalache (fost 1 Mai) şi Brâncoveanu.

Cum era de aşteptat, preferinţele bucureştenilor se îndreaptă către cartierele cu locuinţe accesibile şi bine deservite de mijloace de transport în comun, lucru care reiese şi din statisticile portalului imopedia.ro. „Toate cartierele prezente în top, cu excepţia Drumul Taberei, au metrou în zonă. O altă concluzie importantă a acestui top este că partea de sud-est a Bucureştiului cuprinde 70% din zonele aflate în Topul Imopedia”, a comunicat ieri Imopedia.

Garsoniere de 36.000 euro în Titan şi 39.000 euro în Dristor

Cu preţuri cuprinse între 36.300 euro pentru o garsonieră şi 86.700 euro pentru un apartament cu patru camere, cartierul Titan este, de departe, cel mai căutat. Poate şi pentru că este unul cu întinse zone verzi şi acces direct către autostrada A2 spre Constanţa, dar şi câteva centre comerciale cunoscute (Iris – Auchan, Theodor Pallady – Real), cartierul Titan oferă apartamente la preţuri accesibile, respectiv 56.400 euro pentru două camere şi 71.500 euro pentru trei, preţuri care, desigur, pot fi chiar micşorate în urma negocierilor cu proprietarii.
Următorul cartier, fiind ceva mai aproape de centrul Capitalei, este avantajat de existenţa numeroaselor clinici, şcoli şi grădiniţe, precum şi proximitatea faţă de Bucureşti Mall. În Dristor preţurile sunt doar cu puţin mai mari decât în Titan, pornind de la 39.600 euro pentru o garsonieră şi ajungând la 87.400 euro pentru patru camere. Potrivit datelor Imopedia, un apartament  cu două camere costă 60.800 euro, iar unul cu trei, 72.800 euro.

Drumul Taberei, dezavantajat de lipsa metroului

Cu preţuri medii pentru garsoniere doar cu 1.000 euro mai mari decât cele din Titan, cartierul Drumul Taberei este destul de căutat, fiind înregistrat în topul Imopedia pe locul trei. Dezavantajul cartierului, care are întinse spaţii verzi, asemănător Titanului, este lipsa metroului şi dificultatea traficului rutier spre centru. Cu toate acestea, Drumul Taberei are o bogată ofertă imobiliară de apartamente accesibile şi pare să fie căutat şi pentru apropierea de mall-ul AFI Palace, inaugurat anul trecut. Preţurile garsonierelor sunt de 37.400 euro, iar apartamentele cu două camere pot fi cumpărate cu numai 54.500 euro, în timp ce pentru trei camere se pot oferi 66.400 euro şi pentru patru 78.900 euro.
Cel mai mare cartier din Bucureşti, Militari, este situat pe locul patru în top, fiind căutat mai ales de persoanele care au nevoie să locuiască în apropierea centrelor universitare Politehnica, Leu sau Spiru Haret. Valoarea cartierului a crescut datorită numeroaselor investiţii în retail: Plaza România, Cora Lujerului, Carrefour Militari sau Militari Shopping Center.

Unirii şi Ion Mihalache, spre coada clasamentului

Singura zonă ultracentrală prezentă în top este Unirii, aflată pe locul 8.  Cartierul se distinge printr-o ofertă mai nouă de apartamente, multiple mijloace de transport în comun, precum şi o ofertă comercială de excepţie cu Unirea Shopping Center şi Magazinul Cocor, recent deschis după un proces de modernizare. Preţurile din zonă sunt însă greu accesibile, fiind cuprinse între 59.500 euro pentru o garsonieră şi… 192.300 pentru patru camere.
Nici fosta zonă 1 Mai nu stă prea bine, clasându-se pe locul nouă în topul Imopedia, cu toate că se află în apropierea centrului financiar al Capitalei – Piaţa Victoriei. Preţurile sunt cuprinse între 49.800 euro pentru o garsonieră şi 120.000 pentru un apartament de patru camere.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...