Ești șofer începător? Iată cum să îți protejezi mașina de intemperii!

În multe părți ale României, în această perioadă, apar condiții meteorologice extreme – de la căldură sufocantă și până la grindină puternică.

Poate că nu îți dai seama, dar toate aceste extreme pot afecta vehiculul pe tot parcursul anului. Din fericire, există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja mașina de toate tipurile de daune provocate de intemperii. 

Iată cum să îți protejezi mașina de daunele provocate de vreme:

Indiferent de cât de bine ai grijă de mașina ta, foliile transparente de protecție pentru mașină de pe site-ul e-algernon.ro vor preveni zgârieturile, oxidarea, decolorarea și multe alte probleme cu exteriorul mașinii. 

În această perioadă există o alertă meteo de instabilitate atmosferică accentuată, de aceea, grindina este un coșmar pentru orice proprietar de mașină. Dacă nu ai acces la o zonă de parcare acoperită, cel mai indicat este să îți acoperi mașina cu o prelată care poate absorbi șocul căderii grindinei și astfel poți reduce la minimum deteriorarea vehiculului.

Acest lucru funcționează pentru ambele extreme ale vremii, pentru că eviți și efectele nocive ale soarelui. Deși multe persoane obișnuiesc să parcheze pe trotuar, sub un copac, parcarea sub o zonă în care se adună păsările se poate termina cu mult mai multe daune pentru vopsea. 

În plus, seva poate fi o problemă la unii copaci, în timp ce anumite tipuri de frunze și polen pot provoca colorarea, dacă sunt lăsate să stea și să se usuce pe o mașină umedă care nu este protejată sau curățată la scurt timp. Totodată, nu te baza pe precipitații pentru spălarea mașinii, pentru că apa de ploaie este acidă și poate provoca coroziune în timp și, implicit, poate separa vopseaua de șasiu. 

În schimb, îți poți proteja mașina de ploaie cu ceară de caroserie, creând astfel o peliculă de protecție, pentru a prelungi durata de viață a vopselei mașinii.

De asemenea, este important să împiedici pătrunderea ploii în mașină, asigurându-te că toate deschiderile sunt perfect sigilate. Verifică căptușelile de cauciuc de pe uși și înlocuiește-le imediat pe cele deteriorate. Pentru orice fereastră sau trapă, verifică întotdeauna dacă se închide complet.

Și nu în ultimul rând, este esențial ca anvelopele să fie într-o stare perfectă de funcționare, atunci când te aștepti la ploi torențiale sau grindină.

Indiferent de perioada anului, vremea poate prezenta unele amenințări majore pentru mașina ta. Însă, aproximativ 80% din timp, prognozele prezic cu precizie condițiile meteorologice. Ca atare, există suficient timp pentru a te pregăti pentru cel mai rău caz.

Pentru că atunci când vine vorba de starea mașinii tale, este necesar să fii proactiv, să iei măsuri preventive. Indiferent dacă este vorba de o ploaie torențială sau de căldură puternică, fiecare tip de condiție meteo poate duce la o mulțime de probleme care pot fi evitate cu ușurință.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...