Est-europenii iubesc mașinile germane! BMW, Volkswagen și Audi sunt mărcile preferate

Un procent enorm de 82,1% dintre cumpărătorii de mașini second hand din România continuă să opteze pentru autoturismele diesel

Majoritatea clienților companiei de leasing Mogo din Europa de Est se îndreaptă către autovehicule germane, cu transmisie automată și cu o vechime cuprinsă între 10 și 15 ani.

Se remarcă o preferință pentru mărcile auto germane în rândul consumatorilor din această regiune, iar BMW, Volkswagen și Audi au dominat topul achizițiilor de mașini second hand.

Preferința pentru mașinile automate a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, înlocuind treptat transmisia manuală, cu cel mai semnificativ avans în Letonia, unde a crescut de la 42,5% în 2021 la 57,9% în 2023.

Cu toate că durata medie de viață a unei mașini este estimată la 12 ani, majoritatea consumatorilor est-europeni încă optează pentru mașini cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.

Românii au o preferință pronunțată pentru mașinile extrem de vechi care reprezintă 76% din totalul vânzărilor, cu aproape 5% mai mult decât anul precedent.

Deși Volkswagen continuă să fie alegerea principală în România și Moldova, procentul de achiziții în România a scăzut de la 24,4% în 2021, la 21,9% anul acesta.

În Lituania și Letonia, Volkswagen ocupă poziția a treia în preferințele de achiziție, cu cote de 13,9%, respectiv 12,9%, dar în ambele cazuri cu scăderi notabile față de anii precedenți, de 4,1% și 3,1%.

Preferințele pentru marca BMW au înregistrat o creștere constantă în majoritatea țărilor analizate, cu excepția Republicii Moldova, unde achizițiile de mașini BMW au scăzut cu 1% în ultimii doi ani.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Europa: Vânzările de mașini verzi au crescut cu 128% în trimestrul al treilea

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...