EMS Floor Group deschide o școală specializată la Turda

EMS Floor Group, companie specializată în aplicarea de sisteme de pardoseli pe bază de rășini sintetice, deschide la Turda prima „Școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor”, cu finanțare europeană.

În cadrul școlii, 185 de elevi înscriși la liceu, școală profesională sau postliceală, proveniți din zone defavorizate din regiunea Nord-Vest, se vor putea specializa într-o meserie nouă.

Proiectul include parteneriate cu unitățile de învățământ din care provin cursanții.

Compania a obținut finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional cu Capital Uman, proiectul „Stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din regiunea Nord-Vest” având ca perioadă de implementare 2020-2022.  

Ce vor învăța elevii la școala EMS

Potrivit programei, elevii vor acumula noțiuni teoretice despre sistemele de rășini, pe care apoi le vor exersa în timpul stagiilor de practică.

Sesiunile de curs sunt împărțite în stagii de câte 3 luni, astfel încât, pe parcursul celor 24 de luni, toți cei 185 de elevi înscriși în program să beneficieze de școlarizare, prin parcurgerea completă a curriculei.  

La cursurile școlii vor putea participa elevii de clasele a XI-a și a XII-a de liceu, elevii claselor a X-a și a XI-a din cadrul Școlilor Profesionale și elevii din toți anii de studiu pentru unitățile de învățământ postliceal.

În baza parteneriatelor ce vor fi semnate cu școlile, o parte a stagiilor de practică va include modernizarea unităților de învățământ incluse în program.

Vom trasa și organiza terenurile de sport, vom amenaja căi pietonale în școli și în afara lor, vom recondiționa scările și căile de acces în clădiri. Toate lucrările se vor baza pe rășină și vor fi realizate de elevi, sub stricta supraveghere a specialiștilor EMS”, a adăugat Claudiu Baciu, antreprenor, cofondator al EMS Floor Group.

Compania ia în calcul angajarea unui număr cât mai mare de absolvenți ai școlii de aplicatori, la finalul programului.

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...