Elvețienii de la MET Group preiau un proiect fotovoltaic de 52 MWp din România

Acesta poate ajunge la o producție de energie de aproximativ 82 GWh pe an - echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării

Compania de energie MET Group, cu sediul în Elveția, anunță achiziționarea integrală a participației într-un proiect solar aflat în stadiu avansat de proiectare. Proiectul de 52 MWp ar putea ajunge la stadiul de „ready-to-build” până în primul trimestru al anului 2023.

Proiectul, care poate ajunge la o producție de energie de aproximativ 82 GWh pe an – echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării – este amplasat în apropiere de București și ar putea deveni operațional în 2024.

MET Group este deja prezent în România de peste 13 ani prin subsidiara locală MET Energy, furnizând energie electrică, gaze naturale și alte servicii energetice pentru consumatori casnici și industriali.

România este a patra piață unde MET Group preia proiecte de producție de energie din surse regenerabile, după tranzacții similare în Italia, Spania și Polonia.

În Italia, a achiziționat proiect fotovoltaic de 213 MWp, în Spania un proiect aflat în etapa „ready-to-build” de 50 MWp și în Polonia un proiect de 60 MWp. Proiectele din Italia vor fi gestionate prin Keppel MET Renewables AG, un joint-venture.

CITEȘTE ȘI: Alesonor dezvoltă prima suburbie verde din România

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...