Elementele de fixare prin înșurubare – fixări pentru sisteme termoizolante

Alegerea materialelor este mereu extrem de importantă în orice lucrare din domeniul construcțiilor. Amenajările sau reamenajările trebuie bazate pe proiecte care vizează inclusiv selecția atentă a materialelor.

Pe lângă produsele principale, cele de mare volum, există anumite elemente cel puțin la fel de importante, de a căror caracteristici tehnice poate depinde succesul întregii lucrări.

În proiectele de izolație termică pe fațade, foarte relevante sunt elementele de fixare prin înșurubare. Acestea sunt disponibile și în România pe nivelul ridicat de calitate, pentru proiecte cu adevărat rezistente în timp.

Elementele de fixare prin înșurubare fac parte din categoria fixărilor pentru sisteme termoizolante și sunt utilizate pentru ancorarea straturilor de izolație termică pe fațade.

Evident, constituie un element cheie al sistemelor termoizolante. Cei ce caută dibluri polistiren sau alte astfel de dibluri pentru izolații fațade pot găsi online informații complete și pot lansa chiar comenzi de la producători / distribuitori specializați în România.

Un astfel de produs este R-TFIX-8S, diblu premium cu cui metalic de înaltă performanță în toate materialele de bază recomandate pentru ETICS (pentru montaj ascuns şi la acelaşi nivel cu suprafaţa).

Este vorba despre un diblu cu diametrul de 8 mm, pentru care se poate alege lungimea din multiple variante disponibile, de la 115 mm până la 455 mm. Este potrivit pentru grosime maximă material de izolație de la 80 mm până la 420 mm. Produsele sunt disponibile în cutii de 50, 100 sau 200 de bucăți.

Ce avantaje sunt?

Printre avantajele produsului mai sus menționat, putem sublinia instalarea rapidă și ușoară în toate substraturile, zona unică de compresie a diblului pentru instalații precise, învelișul de plastic al capului care reduce efectele de punte termică (valoare 0,001 W/K), contribuind la beneficiile de economisire a energiei.

De asemenea, designul unic permite capacități mari de încărcare, ceea ce implicit reduce cantitatea de elemente de fixare necesare pe metrul pătrat de izolație.

Este potrivit pentru beton C12/15-C50/60, cărămidă solidă, cărămidă cu goluri, cărămidă cu goluri verticale, bloc cu goluri din beton uşor, panouri murale exterioare din beton, cărămidă silico-calcaroasă plină, cărămidă silico-calcaroasă cu goluri sau bloc beton ușor.

Pe balticinvest.ro se pot găsi mai multe tipuri de elemente de fixare prin înfiletare, pentru sisteme termoizolante, alături de o gamă foarte variată de produse pentru fixare pentru diverse aplicații.

Toate produsele sunt de înaltă calitate, iar partea cea mai bună este că detaliile tehnice prezentate pe website ajută mult în procesul de selecție – sunt menționate foarte multe informații, caracteristici complete despre fiecare produs, detalii tehnice, sfaturi de utilizare etc.

„Înființată în anul 2013, compania Baltic Invest aduce pe piața construcțiilor din România produsele specializate de înaltă calitate ale brandului Rawlplug, alături de o gamă variată de fixări universale ale brandului Koelner. Cunoscute în întreaga lume, produsele specializate, cu aprobări europene, sunt acum utilizate de către experții celor mai mari companii de construcții, fiind prezente, de asemenea, printre produsele comercializate de magazinele care oferă soluții de fixare”, se precizează pe website-ul oficial al companiei, menționat și anterior în prezentul material.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...