Electronic Arts a închiriat integral clădirea de birouri AFI Park 2

sursa foto: stiri.rol.ro
sursa foto: stiri.rol.ro

Clădirea de birouri AFI Park 2, care se află în prezent în construcţie, a fost închiriată integral de către Electronic Arts.

AFI Park 2, cu o suprafaţă construită de 20.000 de metri pătraţi şi cu o suprafaţă închiriabilă de 12.200 mp., este cea de-a doua clădire din cele cinci ce vor face parte din complexul de birouri AFI Park, situat lângă AFI Palace Cotroceni.

Tranzacţia a fost intermediată de către Jones Lang LaSalle, care reprezintă exclusiv Electronic Arts Inc. la nivel global, şi de către The Advisors/Knight Frank, reprezentantul exclusiv AFI Europe.

AFI Park 2 a fost proiectat în conformitate cu specificaţiile tehnice ale Electronic Arts, care prevăd criterii foarte înalte şi particulare cu privire la electricitate, sistemul HVAC şi securitatea informaţiei.

„Faptul că Electronic Arts, una din companiile lider ale lumii, a ales să se relocheze şi să se extindă în AFI Park este o dovadă a capacităţilor noastre de a oferi spaţii de birouri de calitate, adaptate nevoilor particulare ale companiilor de IT, incluzând o clădire eficientă din punct de vedere energetic, care duce la o maximizare a activităţii chiriaşilor, randament ridicat prin designul sistemului de podele şi finisaje de calitate superioară. Contractul de închiriere semnat cu Electronic Arts arată încă o dată că AFI Park, cu ciclul său de dezvoltare constant prin care livrează o nouă clădire la fiecare 14 luni, este soluţia perfectă pentru chiriaşii care caută opţiuni de extindere şi soluţii pentru viitoarele lor nevoi de dezvoltare”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

„Datorită interesului manifestat de companii multinaţionale faţă de AFI Park şi având în vedere că cea de-a doua clădire este închiriată în întregime şi că deja suntem în negocieri avansate pentru un contract de pre-închiriere a 6.000 mp. în cea de-a treia clădire, AFI Park 3, aflată în prezent în construcţie şi urmând a fi finalizată la sfârşitul lui 2014, AFI Europe plănuieşte să înceapă construcţia proiectelor AFI Park 4 şi 5 anul viitor”, a adăugat David Hay.

„Credem că acest amplu contract de închiriere semnat cu o companie americană de top, activă în domeniul dinamic şi atractiv al tehnologiei, este cea mai importantă tranzacţie de închiriere pentru piaţa românească în 2013 şi o dovadă că România se află înaintea unor ţări competitive din Europa Centrală şi de Est precum Polonia, Ungaria sau Cehia când vine vorba de IT&C. AFI Park 2 oferă soluţii individualizate pentru nevoile specifice ale chiriaşilor”, a menţionat Marius Scuta, Director al departamentului de birouri al Jones Lang LaSalle.

„Suntem încântaţi că povestea noastră de succes în reprezentarea AFI Park, care a început acum doi ani, continuă cu această tranzacţie, cea mai mare încheiată pe piaţa de birouri din România în 2013. Aceasta este o dovadă în plus că împărtăşim o viziune comună cu AFI Europe, dezvoltatorul proiectului, în ceea ce priveşte locaţia şi standardele de calitate ale unui parc de afaceri de succes”, a adăugat Horia Moldovan, Associate Director, divizia birouri a The Advisers/Knight Frank.

Despre AFI Park 2:

AFI Park 2 este programată pentru a fi livrată în luna aprilie 2014. Clădirea de birouri este echipată cu 6 lifturi, un avansat sistem BMS de economisire a energiei, alături de cel mai eficient sistem de podele din Bucureşti. AFI Park 2 oferă 170 de locuri dedicate în parcarea subterană, iar, în prezent, clădirea de birouri se află în procesul de obţinere a certificării LEED Gold.

AFI Park este poziţionat lângă mallul AFI Palace Cotroceni, devenind cel mare complex de retail şi de afaceri din România şi unul dintre cele mai importante din ECE. AFI Park este uşor accesibilă folosind sistemul de transport public, cu o staţie de metrou în apropiere – Politehnica, aflată la doar 200 de metri de proiect, alături de alte 12 diferite linii de autobuz şi tramvai care deservesc mall-ul şi complexul de birouri. O nouă linie de metrou, aflată în prezent în constructive (Drumul Taberei – Piaţa Universităţii – Pantelimon), va oferi o nouă staţie în zonă, “Orizont”, aflată la doar 200 de metri de proiect.

Prima clădire de birouri a complexului AFI Park, AFI Park 1, cu o suprafaţă închiriabilă de 12.200 de metri pătraţi, a fost livrată în septembrie 2012 şi are spaţiile de birouri închiriate în proporţie de 100%.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...