Electromontaj preia pachetul majoritar de acțiuni al Electrotehnica

Compania românească, înființată în 1949, are proiecte în întreaga lume și peste 1.500 de angajați la nivelul grupului

Electromontaj a încheiat tranzacția de preluare a pachetului majoritar, 82,68% din acțiunile companiei Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare și bobine.

Electrotehnica proiectează și produce echipamente pentru diferite aplicații tehnologice, în mare parte de înaltă complexitate și are o experiență de aproape 100 de ani în domeniu.

Electromontaj are în componență companiile Emfor Montaj, specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie și Iproeb SA Bistrița, producător de cabluri și conductori electrici precum.

Grupul are unități de producție proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincați), Câmpina (fabrica de Cleme și Armături) și o Stație de Testări pentru Stâlpi Electrici, una dintre cele mai mari din lume.

Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: SoftOne achiziționează Orosimo Software

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...