eJobs: Cererea de candidați cu studii superioare a crescut cu 47%

Doar în ultimele trei luni, cererea de candidați cu studii superioare a crescut cu 47% față de perioada similară din 2020 și cu 10% față de 2019.

Cele mai multe joburi pentru candidații „white collar” au fost scoase la bătaie de angajatorii din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

Fiecare dintre aceste orașe de provincie a avut disponibile peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Salariul rămâne principalul criteriu după care candidații își aleg un job nou, dar la fel de importante sunt și oportunitățile de creștere în carieră.

Urmează stabilitatea angajatorului și un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

Cei mai căutați specialiști în acest moment sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentație și distribuție.

În acest context, eJobs a lansat Skilld, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială din țară, pentru a răspunde deficitului de forță de muncă din piață.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...