EcoTree primește o finanțare de 215.000 euro pentru dezvoltare

EcoTree, o platformă digitală adresată domeniului economiei circulare, de reciclare a deșeurilor și dezvoltată de un start-up românesc, va primi o finanțare de 215.000 euro pentru dezvoltare și implementare.

Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink și business angels.

EcoTree accelerează modul în care se realizează colectarea și reciclarea deșeurilor, indiferent de tipologie, cantitate sau proveniență și urmează să fie lansată în următoarele luni.

Aceasta va aduce beneficii industriei de reciclare a deșeurilor prin digitalizarea proceselor și a documentației legale necesare, asigurând transparență și trasabilitate, analiza datelor prin module de business inteligence, module de licitații speciale și nu numai, contribuind astfel la creșterea gradului de reciclare a deșeurilor și, implicit, la un mediu mai curat și mai sustenabil.

Sparking Capital este fondul cu capital de risc care a coordonat procesul de finanțare, fiind un fond constituit din surse private. Sparking Capital face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din verticalele consumer-tech, fin tech, supply chain-tech, property-tech, marketing-tech, transformare digitală și sustenabilitate.

- publicitate -