Echipa României, patru medalii la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului

Lotul olimpic al României a înregistrat o noua performanţă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad -IESO), trecându-şi în palmares patru premii (o medalie de aur şi trei medalii de Argint) la ediţia din acest an.

Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gib Mihaescu” din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a / Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a /Colegiul Naţional „Mircea ce Batrân” din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).

Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale „Ştiinţele Pământului”, desfăşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe Internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumita arie geografica şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (Daegu, Coreea de Sud, 26 august- 3 septembrie) au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...