E.ON obține două miliarde de euro din obligațiuni

E.ON a emis trei tranșe de obligațiuni cu un volum total de 2 miliarde de euro.

Au fost obligațiuni în valoare de 1 miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375 la sută, obligațiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750 la sută și obligațiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875 la sută.

E.ON este cel mai mare emițător de obligațiuni corporative verzi din Germania.

Emisiunea de obligațiuni verzi de ieri, în valoare de 500 de milioane de euro se intenționează să fie utilizată pentru a finanța proiecte de infrastructură sustenabilă și de eficiență energetică, aducând volumul de obligațiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro.

Sumele din celelalte două tranșe se intenționează a fi utilizate pentru prefinanțarea acțiunilor minoritare de la innogy.

Tranzacția a fost executată de un consorțiu de bănci internaționale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank și Société Générale au îndeplinit rolul de intermediari activi.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...