E.ON are 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru companii

E.ON a dezvoltat în România, din anul 2018 și până în prezent, un număr de 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei.

Dintre acestea, 29 de proiecte au fost finalizate iar alte 45 de proiecte sunt în prezent în diverse stadii de dezvoltare.

În cadrul proiectelor au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii.

Puterea nominală totală a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar producția acestora este de 9.550 MWh pe an.

Care sunt cele mai mari proiecte de energie solară dezvoltate de E.ON

Pentru Dedeman, E.ON este în curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei care vor genera 3.750 MWh anual.

Puterea totală instalată va fi de peste 3 MWp și va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfășurării activității magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimată la 1.177 tone pe an.

Pentru compania bistrițeană TeraPlast, E.ON a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din România.

Prin acest sistem de energie fotovoltaică, care produce 2.420 MWh pe an, Teraplast își va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile și își va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

Sistemele de pe acoperișuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă și 1.600 kWp putere instalată tensiune alternativă. Parteneriatul cu Teraplast continuă, la acest moment aflându-se în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul în municipiul Bistrița și altul în orașul Băicoi.

Un alt exemplu este parteneriatul cu compania vâlceană Don Pedro, al 2-lea producător de hârtie tissue din țară, cu capital 100% românesc, pentru realizarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice, care va produce un total 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesarul total de energie al companiei.

Odată cu finalizarea proiectelor pe care compania le are în curs de dezvoltare la acest moment, producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...