Dunapack Packaging va construi o fabrică de carton ondulat

Dunapack Packaging a semnat un acord pentru achiziționarea a 11,5 ha teren în vederea construirii unei fabrici de ambalaje de carton ondulat tip greenfield în zona Bucureștiului.

Mai mult, fabrica existentă din Sfântu Gheorghe beneficiază de o modernizare tehnică majoră.

Noua fabrică de 22.000 m2 din Bolintin, la 20 km vest de București, va fi echipată cu o mașină de carton ondulat de mare viteză marca Fosber, cu o lățime de 2,8 m, precum și cu mai multe mașini de prelucrare în mai multe culori și tipuri de cutii pentru a furniza soluții de ambalare de înaltă calitate și cu grad ridicat de funcționalitate.

Capacitatea de producție anuală este preconizată la 180 milioane m2 pe an. Noua fabrică va funcționa în mod complementar pe lângă fabrica existentă Dunapack Rambox din Sfântu Gheorghe, Covasna.

Aceasta din urmă își va crește capacitatea de producție beneficiind de o modernizare a mașinii de carton ondulat conform celui mai recent standard tehnologic, combinată cu echipamente noi de înaltă calitate pentru imprimare, ștanțare și lipire.

Ambele fabrici Dunapack Packaging vor atinge o capacitate de producție anuală de 300 milioane m2

Alexander Enzenberg, Managing Director al Diviziei Dunapack Packaging spune: „Noua fabrică tip greenfield de lângă București este o ocazie fantastică de a întări poziția strategică a companiei Dunapack Rambox pe piața din România. Cu două fabrici în regiune suntem capabili să furnizăm clienților noștri ambalaje de înaltă calitate în combinație cu o organizare logistică optimă.”

Cu fabrica nouă de producție, Dunapack va opera cu două fabrici de cutii în România. Astfel Divizia Dunapack Packaging va fi reprezentată în 10 țări, cu 19 fabrici de ambalaje din carton ondulat.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...