Dumbrava Vlăsiei, cea mai bună dezvoltare rezidențială a anului

Dumbrava Vlăsiei a primit în cadrul competiției Anuala de Arhitectură 2019, titlul pentru cea mai bună dezvoltare rezidențială, precum și două premii în cadrul secțiunii Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinței Individuale, pentru casele concept ENE+ENE și SYAA.

Competiția Anuala de Arhitectură 2019, aflată la cea de-a XVII-a ediție, a fost organizată de Ordinul Arhitecților din România. Pentru prima oară în istoria Anualei de Arhitectură, O.A.R a premiat un dezvoltator imobiliar.

Astfel, „Premiul Președintelui” a fost acordat proiectului rezidențial Dumbrava Vlăsiei, de către Emil Ivănescu, Președintele OAR București, pentru viziunea și consecvența în implementarea unei locuiri remarcabile prin calitate, frumusețe și sustenabilitate. Totodată, casele concept ENE+ENE și SYAA din cadrul Dumbrava Vlăsiei au fost câștigătoare în cadrul secțiunii Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinței Individuale.

Ne-am propus în Dumbrava Vlăsiei să creăm cadrul ideal pentru arhitectura rezidențială de cea mai bună calitate, iar premiul oferit de Președintele O.A.R ne onorează și ne confirmă demersul. Casele ENE+ENE și SYAA, premiate ex-aequo la secțiunea arhitectura construirii, sunt două proiecte excepționale, proiectate și construite cu foarte mare grijă la detalii. Acestea sunt primele case finalizate dintr-o serie de proiecte arhitecturale foarte interesante, concepute de unele dintre cele mai creative și cunoscute birouri de arhitectură din România”, a declarat Horia Bălan, Project Director, Dumbrava Vlăsiei.

Valoarea caselor ENE + ENE și SYYA, premiate în cadrul competiției, atinge suma de 572.000 de Euro. 

Casa ENE+ENE

Cum arată casa ENE+ENE

Casa concept ENE+ENE este proictată de arhiecții Mihai Ene și Adela Ene. Aceasta se întinde pe un singur nivel și impresionează prin modul în care se descrie pe teren, fiind o structură monumentală, îmbrăcată în cărămidă aparentă recuperată. La interior, casa se distinge prin înălțimea neobișnuită a camerelor, de 3,40 m, cât și prin relația organică pe care o dezvoltă cu grădina.

Casa SYYA

Cum arată casa SYYA

Casa SYYA, proiect aflat în portofoliul biroului de arhitectură Cumulus, este o casă impresionantă, complementară cu natura, fiind construită din lemn, un material natural, regenerabil și prietenos cu locuirea. Casa SYYA are un volum dinamic, ludic, ce se distinge prin sincretismul dintre designul scandinav și inspirația de tradiție locală a acoperișului în șarpantă.

Pe lângâ cele două case deja premiate, anul acesta vor fi finalizate în cadrul parcului rezidențial Dumbrava Vlăsiei, alte 5 case de design ce poartă semnătura unor birouri de arhitectură importante din România: ADNBA, Artline, Studio 1408 și DSBA.

Dumbrava Vlăsiei va avea 5 sate

Planul de dezvoltare a parcului rezidenţial Dumbrava Vlăsiei este unul pe termen lung și cuprinde cinci sate distincte legate de un coridor verde. Întreaga dezvoltare se va întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare şi va reuni 1.000 de case.

Dumbrava Vlăsiei se află în zona de nord a Bucureştiului, în mijlocul pădurii Vlădiceasca, comuna Baloteşti. În cadrul parcului rezidenţial Dumbrava Vlăsiei se pot cumpăra terenuri, cu toate utilităţile incluse, precum și case unicat, proiectate de unii dintre cei mai buni arhitecți din Romania.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...