Druid atrage o investiție serie A de 2,5 milioane de dolari

Druid, companie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatboţi), anunță atragerea unei noi runde de finanțare de 2,5 milioane de dolari.

Runda a fost condusă de fondul de investiții GapMinder cu o investiție de 2,2 milioane dolari. Restul sumei a fost investită de Early Game Ventures şi investitori privaţi.

Druid devine unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România, cu investiți totale în valoare de 5,8 milioane de dolari atrase de la lansarea companiei, în 2018.

Disponibil în peste 45 de limbi, Druid oferă sute de șabloane conversaţionale care deservesc roluri și procese specifice din cadrul oricărei industrii.

Asistenţii virtuali dezvoltați de companie ajută oamenii să comunice mai uşor cu roboți sau cu sisteme informatice printr-un limbaj natural, simplu şi inteligent.

Veniturile Druid au crescut cu 580% în 2020 faţă de 2019, în contextul în care piaţa soluţiilor conversaţionale bazate pe inteligenţă artificială este estimată că va avea o rată medie de creştere de 22% în următorii patru ani, ajungând la 13.9 miliarde de dolari în 2025, conform unui studiu Marketsandmarkets.

- publicitate -