Sărbătoarea de origine americană celebrează beneficiile care au făcut restaurantele de tip Drive-Thru îndrăgite, respectiv servirea rapidă, programul 24/7 și proximitatea.
Deși în prezent conceptul Drive-Thru este asociat cu restaurantele fast-food, acesta a fost dezvoltat inițial în Statele Unite al Americii pentru servicii bancare.
Ulterior, conceptul a fost introdus și pe piața restaurantelor, în 1947 fiind deschis primul restaurant de tip Drive-Thru din lume, pe Route 66. Conceptul a fost preluat de McDonald’s în 1975 și implementat ulterior la nivel internațional.
În România, primul McDonald’s Drive-Thru a fost inaugurat în anul 1995 – același an în care McDonald’s intra pe piața locală, la restaurantul din fostul centru comercial Prisma Balotești.
În prezent, rețeaua McDonald’s Drive-Thru are 46 de locații la nivel național. În România mai funcționează restaurante Drive-Thru KFC, un Drive-Thru Starbucks dar și puncte locale precum Prepelițescu sau Drive Grill Craiova.