Două școli modernizate în Sălaj

sura foto: scoalahoroat.ro
sura foto: scoalahoroat.ro

200 de copii din comuna Horoatu Crasnei învaţă începând din acest an şcolar în două şcoli modernizate cu bani europeni, scrie Magazin Sălăjean.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială din centrul de comună şi de Şcoala Gimnazială din localitatea Stîrciu, unităţi de învăţământ care au fost inaugurate la finalul săptămânii.

Cele două şcoli au fost modernizate şi dotate cu toate echipamentele necesare graţie unui proiect european POR-Axa 3, Domeniul Major de intervenţie 3.4, “Reabilitarea – modernizarea – dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formarea profesională continuă”.

Lucrările pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale din Horoatu Crasnei au demarat în urmă cu mai bine de doi ani, iar proiectul a vizat reabilitarea clădirii, a căilor de acces, a instalaţiei termice, sanitare şi electrice. De asemenea, în incinta unităţii de învăţământ a fost construită şi o sală de sport cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, dotată cu vestiare, grupuri sociale, dar şi cu o încăpere destinată materialelor sportive.

De asemenea, la Şcoala Gimnazială din localitatea Stîrciu, o unitate de învăţământ reconstruită aproape în totalitate, s-au investit circa 6 milioane de lei. Datorită proiectului la Şcoala Gimnazială din Stârciu, cei aproximativ 100 de elevi şi preşcolari beneficiază de toate dotările necesare: grupuri sanitare dotate cu duşuri şi apă caldă, sistem centralizat de încălzire, calculatoare, videoproiectoare, materiale didactice, dar şi de o sală de sport modernă, inclusă în proiectul de reabilitare a unităţii de învăţământ din localitatea Stîrciu.

Sursa: https://www.magazinsalajean.ro/eveniment/doua-scoli-moderne-au-fost-inaugurate-in-comuna-horoatu-crasnei.html

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...