Dorul, afecțiunea de care suferă peste 10 milioane de români

De la primele valuri de emigrări și până în acest moment, peste 5 milioane de români au plecat peste hotare, lasând în urmă cel puțin la fel de multe persoane afectate de dor.

În acest context, Regina Maria lansează un demers de cercetare referitor la efectele psihosomatice ale dorului asupra comunităților afectate de migrație.

Rezultatele expun cele mai frecvente simptome ale dorului, precum scăderea calității somnului, pulsul crescut, tensiunea musculară sau stări de anxietate intensă.

Pentru persoanele care locuiesc la mai bine de 2.500 km de România, simptomele asociate dorului sunt gol în stomac (54%), nod în gât (51%), probleme cu somnul (50%).

Urmează pulsul crescut (49%) și tensiune musculară (48%).

În ceea ce privește intensitatea dorului și modul în care acesta este definit de respondenți, 49% susțin că nu se simt întregi fără persoana sau persoanele dragi.

De asemenea, 20% dintre respondenți percep dorul ca fiind senzația permanentă de tristețe sau de singurătate.

Mai mult, starea de dor conduce frecvent la neglijarea sănătății prin alimentație necorespunzătoare sau influențarea în mod negativ a stilului de viață.

Infografic

- Publicitate -

Cum percep românii nivelul de curățenie din orașele în care trăiesc? Surpriză în top!

Râmnicu Vâlcea, Brașov și Miercurea Ciuc sunt orașele din România percepute de locuitori ca având cel mai ridicat nivel...

International Workplace Group inaugurează un centru Regus la Timișoara

International Workplace Group (IWG), companie globală ce oferă soluții de lucru hibrid, cu branduri pre-cum Spaces și Regus, extinde...