Doar jumătate dintre români primesc integral venitul lunar în contul bancar

17% dintre angajații români primesc integral venitul în numerar

Doar jumătate din populația adultă din România primește venitul lunar exclusiv în contul bancar, iar 17% primesc integral venitul în numerar, conform datelor Mastercard.

Un total de 53% primesc cea mai mare parte a venitului (mai mult de 75%) în cont. Scorul este considerabil mai scăzut decât în alte țări din regiune: Bulgaria a înregistrat 66%, Ungaria 71%, iar în Croația, cea mai digitalizată piață a veniturilor dintre cele patru, scorul a fost de 82%.

Doar 21% dintre cei care primesc cel puțin o parte din venitul lor în cont au declarat că de obicei nu retrag nimic, în timp ce 13% au indicat că retrag întreaga sumă pe care o primesc prin contul bancar.

În același timp, tehnologiile contactless au un nivel mai mare de adopție în rândul utilizatorilor din România, atingând 88% din tranzacțiile POS în 2021. Mai mult, 62% dintre cardurile (emise în România) utilizate online au datele stocate online, permițând o experiență de cumpărare rapidă.

Pe de altă parte, un mic procent din consumatori au raportat că au folosit cereri de plată (32%) și plata rate (26%) în 2021.

De asemenea, tranzacțiile de plată cu dispozitive portabile au reprezentat mai puțin de 1% din tranzacțiile cu cardul în 2021 și doar 7% dintre tranzacțiile cu cardul la POS au fost efectuate prin portofele digitale.

CITEȘTE ȘI: Cum va evolua comerțul online românesc

- Publicitate -

Ultimele

Diferenta dintre metoda traditionala de facut clatite si aparatul automat Pancake Corner

Intr-o lume in care tehnologia a devenit omniprezenta si ne-a simplificat multe activitati, exista intotdeauna intrebarea daca metodele traditionale,...