Doar 40% dintre români spun că intenționează să se vaccineze

La nivel național, 6 din 10 români nu intenționează să se vaccineze, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Aceste persoane provin în special din rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16-24 ani (68%).

Femeile declară că nu se vor vaccina, un procent mai mare dintre acestea refuzând mai degrabă din cauza reacțiilor adverse (57% față de 47% pentru bărbați).

În rândul bărbaților intenția de vaccinare este mai mare (43% pentru bărbați față de 40% pentru femei).

Ce îi sperie pe români la vaccinurile anti Covid-19

Incertitudinea la nivel național în privința vaccinurilor anti Covid-19 planează asupra eficienței (46%), siguranței (58%) și reacțiilor adverse (53%).

Afirmații de genul „Prefer metodele de protecție, masca, evitarea spațiilor aglomerate” și „Am avut deja coronavirus” au fost agreate de peste 10% din populație.

Afirmația este agreată în special de persoanele cu vârsta cuprinsă între 24 și 34 de ani, precum și de către cei cu venit mare, 40%.

Pe de altă parte, 2 din 10 români rezonează cu aceste afirmații, în special cei proveniți din mediul rural.

De ce s-au vaccinat românii

Românii care au ales să se vaccineze declară că au făcut acest lucru pentru că nu vor să se îmbolnăvească (64%). 

Respondenții cu vârsta peste 55 de ani s-au vaccinat (70%), motivul invocat pentru aceasta fiind vârsta.

Din punct de vedere al educației, cei care s-au vaccinat pentru a evita îmbolnăvirea sunt în proporție de 66% din mediul rural. 

Al doilea motiv pentru care românii au ales să se vaccineze este dorința de a-i proteja pe ceilalți, iar 60% dintre respondenți au menționat această opțiune.

Dintre aceștia, respondenții cu vârsta cuprinsă între 35-44 de ani se arată cei mai atenți față de cei din jurul lor, 70%. 

Dorința de a-și relua activitățile normale, socializarea în condiții normale, călătoriile și mersul în vacanțe, constituie alt motiv important care i-a determinat pe români să se vaccineze.

Alte motive selectate de respondenți în ceea ce privește motivația de a se vaccina sunt dorința de a se simți relaxați și liniștiți, menționată de 5 din 10 români (50%).

Urmează posibilitatea de a-și vizita părinții fără teamă, o treime dintre români (32%) și călătoriile în străinătate, 28%. 

România lovită grav de varianta Delta a Covid-19

Rezultatele studiului sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât astăzi, 14 octombrie, în România au fost înregistrate 16.383 de cazuri noi de COVID și 304 decese.

Mai mut, țara noastră este între primele zece state din lume la indicatori negativi cum sunt numărul de decese sau de pacienţi în stare critică.

După numărul de decese provocate de coronavirus în ultimele șapte zile, România este pe locul 5 la nivel global.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...