Doar 1,4% din aplicările lunare sunt pentru locuri de muncă în străinătate

Aproximativ 2.500 de joburi noi sunt postate pe eJobs în fiecare lună de angajatorii din străinătate, care continuă să se uite către candidații din România.

Aceștia însă rămân interesați aproape exclusiv de oferta de locuri de muncă din România.

Numărul aplicărilor pentru pozițiile din afara țării este de aproape 15.000, adică 1,4% din totalul aplicărilor înregistrate în luna aprilie pe eJobs.

Cei care decid să plece, totuși, în străinătate aplică preponderent pentru joburile din Germania, Olanda, Franța, Ungaria și Belgia.

Italia și Spania sunt, în continuare, destul de jos în clasament, însă surpriza vine din partea Marii Britanii, care era, până anul trecut, în top 5 destinații alese.

Acum este abia pe locul al 8-lea, ca urmare a restricțiilor pe care Regatul Unit le-a impus în ultimul an.

În ceea ce privește numărul de joburi postate în luna aprilie, din cele aproape 2.500 de poziții deschise, peste 600 aparțin angajatorilor din Spania, 550 celor din Germania și 350 celor din Olanda.

Urmează joburile din Franța, Marea Britanie, Ungaria și Elveția.

Dintr-un mare angajator al ultimilor ani, Italia a ajuns acum spre finalul clasamentului, cu mai puțin de 100 de joburi pentru candidații români.

Domeniile pentru care este în prezent cea mai mare cerere de forță de muncă, la nivel european, sunt transport, construcții, producție, industria alimentară, medicină, prestări servicii și retail.

- publicitate -

trebuie să citești