Doar 12% dintre companii estimează că pandemia va declanșa o regândire fundamentală a mobilității lucrătorilor.
20% se așteaptă ca numărul relocărilor internaționale să scadă în viitor ca urmare a acestei crize, potrivit sondajului PwC Global Mobility Pulse, realizat în 37 de țări la nivel global.
Astfel, 44% dintre respondenți au arătat că nu și-au schimbat planurile de mobilitate și că vor reveni la activitatea obișnuită cât mai curând posibil.
Deși multe dintre relocările planificate au fost amânate pe durata pandemiei, 58% dintre companii au spus că le-au dat posibilitatea lucrătorilor să lucreze de la distanță, din țările de origine.
Totodată, două treimi din companiile care aveau angajați detașați la începutul pandemiei le-au oferit varianta de a se întoarce acasă.
În acest context, 40% dintre respondenți arată că pandemia a avut un impact moderat sau semnificativ asupra capacității angajaților relocați de a-și continua activitățile ca de obicei.
Peste jumătate (53%) dintre companiile intervievate au spus că angajații relocați au lucrat de acasă pe perioada de lockdown, iar 33% au precizat că a fost necesară prezența acestora la serviciu.
PwC a efectuat sondajul în rândul a peste 350 de companii din 37 de țări din America de Nord, America de Sud, Europa Centrală și de Est, Marea Britanie, Europa de Vest și Asia Pacific, pentru a evalua impactul COVID-19 asupra mobilității internaționale.