Din ce este format un implant dentar?

Un implant dentar poate inlocui un dinte natural deteriorat, chiar daca stomatologul va incerca totul pentru a pastra dintele intact. Inlocuirea dintelui este importanta daca acesta este prea deteriorat. Protezele dentare detasabile nu vor oferi stabilitatea sau rezistenta de care pacientul are nevoie. Un implant va fi inlocuirea ideala a dintelui.

Radacina implantului este prima si cea mai importanta

Acesta este dispozitivul sau tija de titan pe care dentistul il/o plaseaza in osul maxilarului. Stomatologul va taia mai intai tesutul gingival, acest lucru va expune osul maxilarului. Urmatorul pas va fi forarea gaurilor pentru implant dentar in osul maxilarului.

Acesti stalpi de titan servesc drept radacini dentare. Ele stimuleaza osul maxilar. Acest lucru semnaleaza organismului sa trimita nutrienti catre osul maxilarului pentru repararea tesuturilor si cresterea celulelor. Astfel se previne pierderea maxilarului.

Titanul este materialul ideal datorita biocompatibilitatii sale, ceea ce inseamna ca organismul nu il va respinge. Acest metal are si o acoperire cu hidroxiapatita. Acest strat ajuta la fuziunea postului cu osul maxilarului.

Bontul este suportul pentru coroana dentara

Acesta este conectorul dintre tija de titan si coroana dentara. Medicul dentist va trebui sa taie tesutul gingival de deasupra tijei de titan. Atasarea bontului se va face direct peste. Exista, de asemenea, diferite tipuri de bonturi. Alegerea depinde de tipul de proteza dentara care are nevoie de sprijin.

Unele bonturi pot fi amplasate la diferite unghiuri. Acest lucru asigura aspectul natural al dentitiei artificiale. In unele cazuri, bonturile se unesc cu radacina inainte de osteointegrare. Alte bonturi trebuie sa astepte ca osteointegrarea sa se termine.

Coroana dentara este de fapt dintele vizibil

Aceasta este partea expusa a implantului dentar. Poate fi o proteza dentara, o coroana dentara sau o punte dentara. Proteza dentara inlocuieste intreaga arcada dentara. Acesti dinti artificiali se fixeaza pe bonturi. Coroanele dentare pot inlocui cel putin un dinte lipsa sau dinti care sunt departe unul de celalalt. Puntile dentare pot inlocui cel putin doi dinti lipsa consecutivi.

Toate aceste parti se unesc pentru a forma un dinte durabil, care practic nu se va deteriora ca unul natural si poate rezista mult timp, cu ingrijirea potrivita.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...