Diferenţele de calitate la care să fii atent când cumperi gresie

Deși acoperirile pe bază de gresie par similare, există și unele diferențe care uneori pot face alegerea mai ușoară.

Aceste diferențe vizează de cele mai multe ori calitatea, așa că iată la ce ar trebui să fii prima dată atent atunci când vine vorba despre alegerea corectă a gresiei pentru casa ta.

Rezistența la zgâriere și spargere

Gresia este un material dur, care rezistă foarte bine la zgârieturi și șocuri mecanice, însă chiar și aici există diferențe de calitate. Plăcile de gresie sunt încadrate și ele în clase de calitate, în funcție de cerințele la care acestea pot răspunde.

Poți găsi cu ușurință acest tip de gresie, la Mathaus și în mediul online și în primă fază chiar după aspect îți vei da seama dacă produsul este sau nu de calitate.

Plăcile foarte subțiri, sau cele cu modele foarte poroase nu vor fi prea potrivite unui trafic destul de mare, așa că ai putea să le eviți, căutând plăci cât mai calitative, potrivite cerințelor tale.

Gradul de absorbție al apei

Unele plăci, mai poroase pot absorbi mai multă apă, iar acest lucru poate conduce către o ușoară degradare a plăcilor.

Acestea se pot făina sau se pot fisura cu ușurință, iar acest lucru înseamnă că gradul lor de rezistență va scădea.

De aceea specialiștii ne recomandă să alegem cu grijă tipul plăcilor, ghidați îndeaproape și de un specialist în materiale de construcții. 

Există plăci de gresie porțelanată, cu suprafață foarte fină, care îți pot oferi confort din acest punct de vedere, suprafața fiind în acest caz foarte bine prelucrată tocmai pentru o oferi siguranța în exploatare.

Prețul poate fi un indicator de calitate

Deși nu este o lege universal valabilă, uneori prețul poate oferi informații despre calitatea produselor.

Astfel, în general produsele de calitate mai slabă vor costa mai puțin decât cele mai calitative tocmai pentru faptul că au componente slabe din punct de vedere calitativ. 

Specialiștii ne recomandă să cumpărăm doar produse de calitate pentru a beneficia de avantajele acestora, de durabilitate și de rezistență pe întreaga durată de exploatare a acoperirii.

Eventuale defecte de realizare

Dacă plăcile nu sunt tăiate drept sau prezintă defecte structurale vizibile acest lucru pune sub îndoială caracteristicile de calitate a gresiei.

Pentru a putea fi montate corect și pentru ca plăcile de gresie să acopere eficient ar trebui ca gresia să nu prezinte defecte structurale, nici în ceea ce privește forma, dar nici în ceea ce privește finisajele. 

În general defectele structurale, dacă sunt, sunt vizibile, drept pentru care vei ști dacă un anumit tip de gresie este sau nu potrivit pentru tine și pentru casa ta. 

Gresia rectificată este mai calitativă

Dacă ar fi să ai de ales între gresia uzuală, binecunoscută la nivel de formă și tip al tăieturii și gresia rectificată, specialiștii spun că ar fi mai bine să alegi gresia rectificată.

Astfel, datorită tăieturii ușor rotunjite montajul acestor plăci se face cu o mai mare precizie, iar rezultatele în ceea ce privește rezistența și durabilitatea sunt sporite, față de cazul gresiei uzuale. 

Gresia rectificată a apărut ca nevoie de utilizare rațională a plăcilor, dar și ca idee de confort sporit la nivelul îmbinărilor, mai ales în cazul plăcilor cu model.

Astfel, gresia rectificată aduce posibilitatea menținerii unor rosturi discrete, care să nu afecteze foarte mult din punct de vedere vizual modelul realizat prin intermediul placării.

Gresia este un material utilizat la scară largă, fiind o variantă relativ ieftină de pardoseală care să ofere avantajul igienei și al suprafețelor ușor de întreținut și curățat.

Totuși, ar trebui să reții cp nu toate plăcile de gresie sunt la fel și nu doar la nivel de model ci și la nivel de calitate.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...