Diferențe între creditele bancare și cele nebancare: Ce opțiune ți se potrivește

Nevoia de bani este o constantă în viața fiecăruia dintre noi, însă ceea ce diferă este modul în care alegem să facem rost de sumele necesare. Dacă pentru atingerea obiectivelor mari creditele bancare sunt o soluție ideală, în cazul situațiilor urgente este nevoie de o alternativă care poate fi obținută mai rapid și mai ușor. Pentru a înțelege care opțiune este potrivită în funcție de context, am pregătit pentru tine o listă a principalelor diferențe pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi între un credit nebancar și unul bancar:

Criteriile de eligibilitate

Băncile își iau multe măsuri de siguranță înainte să ofere sume mari de bani spre împrumut atât pentru a se asigura că rambursarea se face în mod corespunzător, dar și pentru a proteja solicitantul de eforturi de plată care îi depășesc posibilitățile. Din această cauză condițiile de eligibilitate sunt de multe ori greu de îndeplinit, fiind necesare multe documente justificative, garanții și alte acte care atestă puterea de rambursare. Creditele nebancare sunt o alternativă mai accesibilă, singurele criterii pe baza cărora se decide acordarea creditului fiind vârsta minimă de 18 ani și deținerea unei surse stabile de venit.

Procesul de obținere

În cazul unui împrumut bancar va fi nevoie să te prezinți în repetate rânduri la instituție cu teancuri de documente pentru analiză, simulare, aprobare și nu numai. Pentru creditele nebancare în 12rate procedura a fost simplificată semnificativ și se desfășoară exclusiv online, iar tot ce ai de făcut este să îți creezi cont pe platformă, să selectezi suma dorită și durata contractului, iar în final să completezi și să transmiți cererea de credit.

Timpul de așteptare

De la începerea procedurilor și până la momentul încasării banilor poate să treacă săptămâni sau chiar luni atunci când alegi să colaborezi cu banca, în timp ce în cazul creditelor în 12rate viramentul se face în termen de 24 de ore de la momentul aprobării cererii, fiind o soluție ideală în cazul problemelor urgente.

Documentele necesare

Lista de acte solicitate de bănci pare să nu se termine fiind nevoie de numeroase declarații și bilanțuri de la instituțiile responsabile. În cazul unui credit nebancar vei avea nevoie doar de cartea de identitate și de un extras de cont pentru luna ce tocmai s-a încheiat, fără să fie necesare detalii privind scorul de credit.

Modalitatea de rambursare

Creditele în 12rate sunt soluții de finanțare pe termen scurt ceea ce înseamnă că va fi nevoie să achiți ratele în termen de un an în așa fel încât să reprezinte atât o soluție, cât și o îndatorare de moment. Din cauza faptului că un credit bancar oferă de regulă sume foarte mari, perioada de rambursare se poate întinde pe zeci de ani, fiind foarte greu să rambursezi anticipat un număr mare de rate. În plus, dacă în cazul creditelor nebancare ai garanția unor rate fixe, băncile sunt influențate de situația economică de la nivel național și mondial ceea ce înseamnă că valoarea acestora poate fluctua de la o lună la alta.

Modalitățile de utilizare

Este recomandat să optezi pentru un credit bancar atunci când îți propui o achiziție importantă, cum ar fi cumpărarea unei case sau a unei mașini, ori deschiderea unei afaceri. Pentru plățile restante sau alte nevoile urgente este indicat să optezi pentru un credit în 12rate de până la 5.000 de lei.

Fără un nivel de îndatorare ridicat, rate greu de acoperit sau condiții de utilizare te bucuri de suma de care ai nevoie în termen de maxim 24 de ore în așa fel încât orice situație dificilă să aibă rezolvare atunci când optezi pentru un credit nebancar în 12rate!

- Publicitate -

Câte mașini noi vinde Dacia în Europa? Sandero și Duster, preferatele cumpărătorilor

Dacia este compania autohtonă aflată pe primul loc în topul exporturilor. Dar câte mașini vinde în Europa și care...

FAN Courier, afaceri de aproximativ 280 milioane euro și 2.000 de lockere în 2024

FAN Courier încheiat anul 2024 cu afaceri de 1.385 miliarde lei (aproximativ 280 milioane euro), în creștere cu 12,5%...