Dezvoltatorul de spații logistice CTP va lansa o ofertă inițială pe Euronext Amsterdam

CTP anunta intentia de a lansa o oferta initiala si de a solicita admiterea la listarea si tranzactionarea actiunilor sale pe Euronext Amsterdam.

CTP este una dintre primele cinci companii europene de spatii logistice si cel mai mare proprietar-dezvoltator de spatii logistice din Europa Centrala si de Est, in functie de suprafata bruta inchiriabila.

Anul trecut, CTP a intrat pe pietele internationale de obligatiuni.

Astfel, a lansat cu succes primul sau Green Bond de 650 milioane euro in octombrie 2020, urmat de doua obligatiuni verzi suplimentare, emisiunile cumulate totalizand peste 1,5 miliarde euro pana in prezent.

Motivul ofertei pe Euronext Amsterdam este de a permite CTP sa-si accelereze strategia de crestere prin finantarea proiectelor de dezvoltare si a activitatilor de constructii ale grupului, a achizitiilor selective de proprietati si rambursarea datoriilor.

Oferta va fi facuta investitorilor institutionali si este de asteptat sa cuprinda o oferta primara de actiuni nou emise care sa atraga intre 800 milioane si 1 miliard euro din incasari brute si o optiune de supra-alocare a actiunilor secundare.

Se asteapta ca oferta sa aiba loc in urmatoarele saptamani, in functie de conditiile pietei si de alte considerente relevante.

CTP are o cota de piata in crestere in Republica Ceha, Romania, Ungaria si Slovacia, este dezvoltatorul de spatii logistice cu cea mai rapida crestere din Serbia si este in proces de extindere in Austria, Polonia si Bulgaria.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...